vineri, 27 iunie 2014

Metoda utilizarii variabilitatii genetice existente

indexCea mai simpla si acurata metoda directa este exploatarea unicitatii fiecarui individ, cel putin la nivel manifest-fenotipic. Exista variatii in culoare, forma, comportament, variatii care ridica intrebarea daca aceste caracteristici pot conferi statut de 'supravietuitor' unui anumit individ. Un exemplu clasic il reprezinta variatia culorii (melanismul industrial) la fluturele Biston betularia. Ocurenta naturala a formelor deschise si inchise la culoare l-a dus pe Kettlewell  lau rmatoarele observatii: in zonele industriale, cu atmosfera poluata si cu trunchiuri de copaci lipsite de licheni, formele negre erau mai bine protejate impotriva pasarilor insectivore, comparativ cu formele albe. 

Acestea din urma erau mai bine protejate in zonele nepoluate cu trunchiuri acoperite de licheni, camuflajul lor fiind aproape perfect. Adaptarea prin culoare a fost ulterior studiata printrun experiment simplu, in teren. Fluturi de diferite culori au fost plasati in diferite zone. Pasarile de prada au fost vazute zburand direct spre formele ce contrastau cu fondul, 'trecand' efectiv pe langa celelalte.

Roinsect.ro este un magazin online care respectă legea și bunele practici în comerțul electronic, este un magazin de încredere și a demonstrat utilizatorilor că este uşor să cumpere online.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

101 reguli pentru postarea pe acest blog. Cititi-le si respectati-le!
Regula 1-100: Pastrati un limbaj decent
Regula 101: VREO = OK; VRE-O = NOT