miercuri, 11 iunie 2014

Sunetele de prădători produc schimbari drastice în comportament

graurPăsările, de sex feminin, expuse la sunete de prădători au arătat schimbări drastice în comportament. Ele au construit cuiburile din plante mai dense și mai anevoioase, au petrecut mai mult timp urmărind animalele de pradă și mai puțin timp cu colectarea alimentelor. De asemenea, au produs mai puține ouă, iar acest  lucru s-a datorat consumul redus de alimente. După ce ouăle au eclozat, mamele au furnizat mai puține alimente puilor- doar opt mese într-o oră pe când media ajungea la 1, aventurându-se la o jumătate din distanța pe care o parcurgeau de obicei față de cuib pentru a găsi hrana pentru pui, iar numai o parte din pui supraviețuiau.

În conchidere, păsările expuse la sunetele prădătoare au produs cu 40 % mai puțin pui decât păsările expuse la sunete non prădătoare, au arătat rapoartele cercetătorilor în Science.

Roinsect.ro este un magazin online care respectă legea și bunele practici în comerțul electronic, este un magazin de încredere și a demonstrat utilizatorilor că este uşor să cumpere online.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

101 reguli pentru postarea pe acest blog. Cititi-le si respectati-le!
Regula 1-100: Pastrati un limbaj decent
Regula 101: VREO = OK; VRE-O = NOT