miercuri, 8 ianuarie 2014

Furnica glonț (Paraponera clavata)

Furnica glonț, numită astfel deoarece se spune că înțepătura ei este la fel de dureroasă ca și o rană provocată de o împuscatură, este originară din America de Sud. Ocupa padurile tropicale din zonele joase de coasta ale Atlanticului, de la Nicaragua spre sud si de-a lungul intregului bazin al fluviului Amazon; in Costa Rica, unde traieste la altitudini de pana la aproximativ 500 m. In Peru, populeaza atat padurile tropicale primare, cat si cele secundare, fiind una dintre cele mai abundente specii.
Untitled
Localnicii o numesc Harmiga Veinticuatro sau furnica de 24 de ore, pentru că durerea înțepăturii acesteia durează aproximativ o zi. Aceste furnici sunt utilizate de poporul Satere-Mawe din Brazilia pentru ritualuri de inițiere. Furnicile inconștiente sunt prinse intr-o mănușă de frunze, cu acele îndreptate spre interior. Apoi, un băiat trebuie să introducă o mână în acea mănușă și să îndure înțepăturile timp de 10 minute fără să strige. Rezultatul acestui ritual este o paralizie temporară și zile întregi de mișcări necontrolate. Apoi, băiatul trebuie să repete ritualul doar de încă 19 ori pentru a deveni bărbat. 
Roinsect.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

101 reguli pentru postarea pe acest blog. Cititi-le si respectati-le!
Regula 1-100: Pastrati un limbaj decent
Regula 101: VREO = OK; VRE-O = NOT