marți, 18 iunie 2013

De unde provin furnicile?

       Vremea umedă și zilele calde, pe la începutul lunii aprilie, indică începutul sezonului de furnici. Fie că este vorba de rânduri de furnici culegătoare care marsaluiesc pe masa din bucataria dumneavoastră sau marcheaza un gazon prin mușuroaie, aceste insecte mici de multe ori se dovedesc a fi o pacoste, fiind inestetice și fiind greu sa scapi de ele.

ant_hill    Există aproximativ 12.000 de specii de furnici pe pământ, dar cele mai multe au caracteristici similare. Printre cele mai comune este furnica mirositoare din casa și din jurul casei Dvs., numită astfel pentru mirosul emis atunci când este zdrobită, și furnica de trotuar. Furnicile dulgher, care distrug lemnul, cauzează oarecum o problemă diferită, dar în mare parte, cam toate speciile de furnici pot fi tratate cu aceleași metode de combatere contra furnicilor. Toate furnicile sunt insecte sociale, lucru care ajuta de multe ori la eliminarea unei întregi colonii.

752572500.jpg            De unde provin furnicile?

     Cuiburile de furnici sunt de obicei situate în afara casei, cu toate că ele se vor întoarce din când în când în interiorul zidurilor. Dacă ați observat furnici in casa Dvs, este de recomandat să aruncați o privire atentă în jurul casei pentru a descoperi un șir de furnici pe fundație. Lucrătorii se deplasează în ambele sensuri între colonii și puncte de acces, care ar putea fi o fisură sau un gol în perete, dar sunt de multe ori ascunși in vinil sau in marginile de lemn. În cazul unei case ridicate pe plajă, un traseu ar putea conduce la un stâlp de înaltă tensiune. Nu este neobișnuit pentru a vedea mai multe dintre aceste trasee de furnici, în special în cazul în care problema interioară este gravă. Tratarea acestor trasee și puncte de acces sunt una dintre cele mai eficiente modalități de a distruge problema furniciilor din fașă.

  Roinsect.ro este un magazin online dedicat exclusiv comercializarii produselor impotriva daunatorilor casei si familiei Dvs. Distrugand aceste rozatoare daunatoare (sobolani si soareci) contribuim la prevenirea multor imbolnaviri ale oamenilor si animalelor domestice, la inlaturarea unor mari pagube economice, precum si la mentinerea starii de igiena a localitatilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

101 reguli pentru postarea pe acest blog. Cititi-le si respectati-le!
Regula 1-100: Pastrati un limbaj decent
Regula 101: VREO = OK; VRE-O = NOT