joi, 13 iunie 2013

Intrebari frecvente despre furnici (I)

    Clienții noștri ne-au pus o mulțime de întrebări despre furnici de când am început să facem afaceri in 2006. În timp ce ar fi nevoie de o carte pentru a lista și a răspunde la toate acestea, aici sunt câteva dintre cele mai comune.

furnica neagraCe tipuri de furnici pot aștepta să se găsească în România?

   Deși există mai mult de 12.000 de specii de furnici de pe pământ, printre cele mai comune ar fi furnica neagra mica. Aceasta poate intra in case, fiind atrasa de surse de hrana ce contin zahar, carne si oua sau isi pot face cuib in lemnul caselor. Pot provoca pagube, in sensul afectarii plantelor de cultura. Acestea atrag paduchii ce se hranesc cu plante (paduchii de frunza), ele hranindu-se cu excrementele lor. Aceste furnici construiesc musuroaie, iar aceste cuiburi provoca daune structurii solului si pot afecta tot ce inseamna radacini în grădină. Luarea măsurilor de control impotriva furnicilor va fi eficienta și pentru ceilalți.
zn1002      Locuiesc intr-o casa destul de nouă. Cum au reușit să intre înăuntru în casă? Cum pot să le împiedic să facă acest lucru?

     În cazul în care o colonie de furnici trăieste afara, rezidența lor vor merge de multe ori pe partea de fundație într-o linie, vor călători sub vinilin sau pe peretele lateral al lemnului, și intră în casă printr-o fisură sau printr-un perete gol care ar putea să nu fie vizibil din exterior. Conductele de utilități, de asemenea, sunt puncte de acces ideale, furnicile fiind destul de mici, astfel incat spațiul cel mai mic reprezintă pentru ele o ușă deschisă. Sigilarea cât mai multor fisuri și goluri din pereti va face tot mai dificila intrarea in casa a furnicilor, dar nu există nicio modalitate de a asigura o protecție de 100% a casei.
    Trebuie retinut faptul ca furnicile au o functie importanta: sapand galerii in pamant aereaza solul, contribuie la descompunerea materiei organice si controleaza populatia de alte insecte. Astfel, țelul Dvs. nu ar trebui sa fie distrugerea furnicilor, ci doar mentinerea unui control al acestor insecte.
Roinsect.ro este un magazin online dedicat exclusiv comercializarii produselor impotriva daunatorilor casei si familiei Dvs. Distrugand aceste rozatoare daunatoare (sobolani si soareci) contribuim la prevenirea multor imbolnaviri ale oamenilor si animalelor domestice, la inlaturarea unor mari pagube economice, precum si la mentinerea starii de igiena a localitatilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

101 reguli pentru postarea pe acest blog. Cititi-le si respectati-le!
Regula 1-100: Pastrati un limbaj decent
Regula 101: VREO = OK; VRE-O = NOT