Există câțiva pași pe care ii puteți lua în calcul pentru a controla cârtițele:
1. Eliminarea surselor de hrană! Deoarece insectele și viermii alcătuiesc o mare parte din dieta unei cârtițe, vizând insectele și viermii prin aplicarea pesticidelor, se pot forța cârtițele să-și caute în altă parte alimente. Cu toate acestea, acest lucru nu este întotdeauna eficient. Chiar dacă pesticidele vor putea afecta râmele, cârtița va avea în continuare posibilitatea de a găsi o multime de altă mâncare, sau s-ar putea să nu penetreze solul la fel de profund precum este necesar.
2. Patroane fumigene care emit gaze toxice (cum ar fi fosfine sau azot de înaltă calitate) – o dată plasate în interiorul unui mușuroi de cârtiță sunt des utilizate, deși, de asemenea, nu sunt întotdeauna eficiente.
3. Inundarea tunelurilor cu apa este un remediu simplu, dar uneori eficient.
4. Metoda cea mai practică contra cârtițelor este folosirea capcanelor. Acest lucru necesită atât răbdare și un pic de munca de detectiv, localizarea pistelor cârtițelor poate fi foarte dificilă. Cercetează de-a lungul marginilor de trotuare, gardurilor, drumurilor de acces și clădirilor. Vestea bună este că există, de obicei, nu mai mult de trei cârtițe pe hectar de teren, astfel încât prinderea unei cârtițe poate rezolva o mare suprafață de gazon sau grădină căreia i s-au produs daune.
5. Metoda cea mai eficientă de a controla cârtițele este folosirea aparatelor contra cârtițelor. Este un mod ecologic, eficient și fără substante chimice, pentru a rezolva problema cârtițelor subterane. Auzul cârtițelor este foarte dezvoltat și sensibil, percepând foarte bine vibrațiile solului. Aparatul anticârtițe se foloseste de aceasta sensibilitate a cârtițelor pentru a le îndepărtă. Suprafața de acțiune este determinată de tipul de sol la care se aplică aceste vibrații. Vibrațiile irită și sperie cârtițele și rozătoare subterane, forțându-le să părăsească zona protejată.
Magazin.anti-daunatori.ro
este un magazin online dedicat exclusiv comercializarii produselor
impotriva daunatorilor casei si familiei Dvs. Distrugand aceste
rozatoare daunatoare (sobolani si soareci) contribuim la prevenirea
multor imbolnaviri ale oamenilor si animalelor domestice, la inlaturarea
unor mari pagube economice, precum si la mentinerea starii de igiena a
localitatilor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
101 reguli pentru postarea pe acest blog. Cititi-le si respectati-le!
Regula 1-100: Pastrati un limbaj decent
Regula 101: VREO = OK; VRE-O = NOT