joi, 13 iunie 2013

Intrebari frecvente despre furnici (II)

      Este posibil să existe o colonie de furnici în crăpături?

   Șansele sunt foarte mici. Coloniile de furnici sunt de obicei situate în afara, sau, ocazional, într-un zid. În crăpături este întuneric, rece și lipseste hrana; sunt cu totul locuri neplacute pentru furnici, comparativ cu bucătăriile și oficiile.


      De ce văd furnici în bucătărie, dar nu în camere?

   Furnicile călătoresc de multe ori între camere de-a lungul conductelor de apă (nu în interiorul lor), așa că nu este neobișnuit pentru ele să apară în incaperi prevazute cu surse de apă (bucătării, băi, spălătorii, etc), în timp ce camerele de zi si dormitoare rămân fără furnici.

        
 

       De ce călătoresc furnicile într-o linie?

    Furnicile lasă o dâră chimică cand merg , pe care alte furnici o urmează instinctiv. Aceasta ar putea părea ca si cum o furnica o urmeaza pe alta in linie, dar este posibil ca o furnica singură să urmeze același traseu pe un blat gol. Curăța o porțiune din pistele de furnici și altele vor veni de-a lungul ei și vor începe să meargă în formă neregulată, căi strâmbe, pierzându-le urma, și este necesar fie s-o găsească, fie să creeze una nouă.

         Nu furnicile ajuta bobocii bujorului să se deschidă?

     Furnicile sunt uneori atrasei de nectarul dulce de pe mugurii de bujor.

Roinsect.ro este un magazin online dedicat exclusiv comercializarii produselor impotriva daunatorilor casei si familiei Dvs. Distrugand aceste rozatoare daunatoare (sobolani si soareci) contribuim la prevenirea multor imbolnaviri ale oamenilor si animalelor domestice, la inlaturarea unor mari pagube economice, precum si la mentinerea starii de igiena a localitatilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

101 reguli pentru postarea pe acest blog. Cititi-le si respectati-le!
Regula 1-100: Pastrati un limbaj decent
Regula 101: VREO = OK; VRE-O = NOT