luni, 5 noiembrie 2012

Informatii despre soarecii de casa

Soarecii sunt conoscuti ca purtatori de Salmonella, care este o forma cunoscuta a intoxicatilor alimentare iar infectia la om apare, de obicei, cand intra in contact cu materiile fecale ale soarecilor. Simptomele pot include diaree si varsaturi. Roaderea soarecilor face parte din comportamentul lor natural si prin aceasta activitate pot crea daune cablurilor electrice, tevilor de plumb si fitingurilor. De asemenea, soarecii pot dauna si produselor alimentare, care necesita sa fie aruncate din cauza contaminarii cu excremente, urina si firele lor de par.
 
Soarecele de casa cantareste pana la 25 grame si are lungime de 7-9 cm, blana gri-maro, cu o coada subtire, fiind mai lunga decat corpul sau. Avand in vedere, ca este mult mai mic si cu coada mai subtire decat sobolanul, soarecele de casa nu se poate confunda cu el. Soarecii au culoarea intunecata, insa simtul lor de auz este foarte acut si sunt deosebit de sensibili la orice zgomot.  Ca si sobolanii, soarecii sunt omnivori, se pot hrani cu orice, dar mancarea lor preferata o reprezinta cerealele. Cu toate acestea, spre deosebire de sobolani, soarecii au nevoie de mai multa apa potabila, in cazul in care alimentele lor sunt uscate.
 
Soarecii de casa sunt adesea gasiti in case, zonele urbane si rurale. In principal,un locuitor al casei poate sa traiasca linistit multi ani la rand fara sa gaseasca soarecele in sistemul lui de canalizare. Soarecele de casa are tendinta de a vizina atunci, cand traiesc in aer liber, sau in cazul in care nu-si gaseste niciun loc ascuns. Soarecii sunt alpinisti buni, se pot urca pe peretii verticali, in cazul in care suprafetele sunt suficent de dure. 
 
Ei se pot tara prin orificii mici, de aproximativ 6 mm, astfel incat sa intre usor si sa alerge  intre peretii cavitatii, golurile de tavan si in spatele plintei, unde pot face si cuiburi mici. In conditii normale, soarecii se pot reproduce in fiecare a patra saptamana, si se pot naste maxim 4-5 pui de soareci. Soarecii de casa pot trai peste doi ani, ca si animalele de companie, desi in salbaticie este putin probabil sa supravietuiasca mai mult de 6-12 luni.
Plasarea capcanelor, otravurilor te ajuta la eliminarea problemei, iar folosirea aparatelor cu ultrasunete te ajuta sa tii soarecii de casa la distanta. 
 
Magazin.anti-daunatori este un magazin online dedicat exclusiv comercializarii produselor impotriva daunatorilor casei si familiei Dvs. Distrugand aceste rozatoare daunatoare (sobolani si soareci) contribuim la prevenirea multor imbolnaviri ale oamenilor si animalelor domestice, la inlaturarea unor mari pagube economice, precum si la mentinerea starii de igiena a localitatilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

101 reguli pentru postarea pe acest blog. Cititi-le si respectati-le!
Regula 1-100: Pastrati un limbaj decent
Regula 101: VREO = OK; VRE-O = NOT