marți, 20 septembrie 2011

Combatere soareci - protectie auto & moto

Tot mai des intalnim oameni care se plang de faptul ca masina sau motocicleta le-a fost vandalizata de rozatoare. Fie soareci, fie sobolani, fie veverite, nu conteaza. Este un fenomen straniu pentru unii, dar unul cat se poate de real si de actual.

Explicatia: simpla. In special toamna, odata cu apropierea sezonului rece, si terminarea recoltarii legumelor si fructelor, rozatoarele, in special soarecii de camp, nu mai au cu ce se hrani. In acelasi timp, si frigul constituie o problema. Atunci isi gasesc refugiu in compartimentul motor al autoturismelor, sau printre carenele unei motociclete, atrasi fiind de caldura. In acelasi timp, din lipsa de alte surse de hrana, gasesc un adevarat deliciu in a roade camasa de protectie a firelor electrice. Nu este un subiect de luat in gluma, intrucat firele neizolate pot produce scurt-circuite ce se pot solda chiar si cu incendii.

Sunt predispusi la astfel de necazuri in special cei ce locuiesc la periferia oraselor, la sat, sau care tranziteaza astfel de locuri, in vacanta de exemplu.

Solutiile pe care noi le propunem sunt o serie de aparate special concepute pentru protectia autovehiculelor si motocicletelor, ce functioneaza pe baza de ultrasunete si/sau socuri electrice.

Ultrasunetele sunt emise de boxele aparatului, care in functie de aparat, pot fi una, doua, patru, sase (in cazul in care masina este mai mare, lunga, de tip SUV, este recomandat sa se monteze cate o boxa la fiecare colt al masinii). Aceste ultrasunete afecteaza sistemul nervos al animalului, alungandu-l din preajma masinii.


Protectie auto cu ultrasunete anti-rozatoare cu 4 difuzoare


O alta metoda prin care aceste aparate pot alunga eventualii "musafiri" nepoftiti este prin transmiterea de electrosocuri la atingerea placilor de contact speciale, montate in interiorul compartimentului motor.

Aparate cu ultrasunete si electrosocuri pentru protectia auto


Aceste aparate sunt recomandate protectiei si altor vehicule, ce pot lucra in ferme, gradini, livezi, depozite sau balastiere, precum tractoare, combine, camioane, excavatoare, stivuitoare, etc. Aceste produse afecteaza o serie foarte mare de daunatori, cum ar jderi, veverite, soareci, sobolani, si alte tipuri de rozatoare.

Pentru mai multe detalii, accesati urmatorul link sau sunati la 0758.101.503
http://www.roinsect.ro/pesticide/aparate-protectie-auto/18

Combatere soareci - aparate cu ultrasunete

In magazinul online www.roinsect.ro veti gasi o serie de produse anti rozatoare (soareci, sobolani) cu ultrasunete. Majoritatea functioneaza alimentate la priza normala , de 220V. Clientul trebuie doar sa fie atent la suprafata pe care doreste sa o acopere, si sa isi aleaga aparatul in consecinta. Trebuie avut in vedere ca ultrasunetele nu pot trece prin peretii casei, prin obiectele de mobilier sau alte obstacole solide, cum ar fi jucarii, vaze de flori, carti, etc. Asa ca nu asezati aparatul in spatele unor astfel de obiecte, pentru ca aparatul nu isi va mai face treaba.

Avantajele acestor aparate sunt simplitatea in utilizare si ergonomia. Doar se introduc in priza, si uitati de griji. Daunatorii vor fi afectati de ultrasunetele produse de boxele de inalta frecventa, si vor parasi casa sau apartamentul dvs. Recomandate pentru cei ce locuiesc la casa, aceste aparate sunt ideale intrucat evitati capcanele ce produc mizerie si dezgust, otravuri ce pot afecta si omori animalul chiar in locuinta sau alte capcane prin care puteti intra in contact cu animalul (ex. capcanele cu lipici) ce pot oripila persoanele mai sensibile.

Aceste aparate sunt o metoda foarte ingenioasa de a scapa de rozatoarele din caminul dvs fara a va afecta animalele de companie. Este in acelasi timp ecologica, igienica, moderna, testata in laboratoare pe cobai, si sunt metode ce si-au dovedit utilitatea si eficacitatea in timp.

Attack wave pest repeller - Ultrasunete anti soareci 450mp

RADARCAN 6RC - Ultrasunete anti soareci 20mp

RADARCAN 11RC - Ultrasunete anti soareci 120mp


Tot din gama produselor cu ultrasunete va putem oferi si Solar Vario Schutz, aparat ce poate fi purtat oriunde, intrucat functioneaza fie pe baterii, sau se poate alimenta la priza normala de 220V. Incarcat complet (are acumulatori inclusi specifici), poate functiona pana la 3 zile, chiar daca nu are lumina solara sau curent electric pentru reincarcare. Este un aparat polivalent, ce poate opera pe mai multe frecvente, acoperind astfel o gama mult mai mare de daunatori.

Solar Vario Schutz - Ultrasunete anti-soareci portabil

luni, 19 septembrie 2011

Aparate anti-tantari

Pe site-ul www.roinsect.ro veti gasi o gama foarte variata de produse anti-tantari. Aparate portabile si usoare ce functioneaza pe baterii, aparate ce se alimenteaza la priza si prezinta o lumina de veghe pentru camera copiilor, aparate cu ultraviolete pentru terase si gradini ce acopera zeci de metri patrati, aparate cu ultrasunete pentru apartamente si case, aparate ce trateaza muscatura tantarului, toate le gasiti si le puteti comanda online.

Venim in ajutorul pescarilor profesionisti si amatori, cu o gama de aparate anti-tantari, portabile, cu ultra-sunete sau ultra-violete, special concepute pentru a va asigura o zi linistita pe marginea lacului, fara sa va mai puneti problema muscaturilor tantarilor.

Anti-tantari utltraportabil

RADARCAN SC7 - Anti-tantari portabil
Breloc cu ultrasunete anti-tantari

Aparatele de mai sus sunt un exemplu al produselor recomandate pentru cei ce isi petrec timpul sau vacantele in mijlocul naturii, pescari amatori si profesionisti, pasionati ai drumetiilor si campingului cu cortul. Functioneaza pe baza de baterii, au buton pentru reglarea frecventei si pentru oprire completa. Se pot purta fie la chei, fie in buzunar, fie agatate de haine sau guler cu ajutorul clipsului special. Va garanteaza o protectie totala, prin crearea unui scut invizibil de ultrasunete ce va vor inconjura pe o raza de aprox. 2 metri in functie de aparat, scut pe care tantarii nu il vor penetra, fiind foarte agasati de ultrasunetele imperceptibile de urechea umana. Pentru detalii complete, preturi si formularea unei comenzi, vizitati www.roinsect.ro.

Deasemenea, tot din gama aparatelor portabile, dar cu ultraviolete, create pentru a putea fi folosite cand iesiti cu cortul, va recomandam PORTABLE INSECT KILLER. Avand o puternica lumina ultravioleta, emisa de neonul de 4W, inconjurat de un grilaj sub tensiune electrica, acest aparat va atrage insectele pe o suprafata de 40 de metri patrati, fie tantari, fie muste sau alte insecte zburatoare, si le va electrocuta. Portabil, compact, simplu de folosit, fara substante chimice, este ideal pentru a fi luat in vacante si drumetii.

Anti-insecte portabil cu ultraviolete

vineri, 16 septembrie 2011

Tantari - ciclul vietii

Dupa cum mentionam si intr-un articol anterior, ciclul vietii unui tantar cuprinde patru stadii: ou, larva, pupa si adult. In continuare, vom descriere ultimele 3.

Larva: In acest stadiu, tantarii au capul dezvoltat, o gura cu mici perii care ajuta la obtinerea hranei, un torace mare, fara picioare, si un abdoment segmentat.
Larvele respira prin parti numite spiracle, aflate pe al optulea segment abdominal, sau printr-un sifon, fiind obligati in cazul ultimei variante sa iasa la suprafata mai des. Larvele se hranesc in marea majoritate a timpului cu alge, bacterii, si alte micro-organisme aflate in apa. Se scufunda sub apa doar cand sunt deranjati. Larvele inot ori cu ajutorul acelorasi perii bucale cu ajutorul carora prind hrana, sau prin miscarea sacadata a intregului corp

La randul ei, stadiul de larva are 4 stadii de dezvoltare, dupa care se metamorfozeaza in pupe. La sfarsitul fiecarui stadiu naparlesc, lepadandu-se de piele pentru a creste.

Pupa: Este un stadiu in care, tantarul, vazut din lateral, are forma unei virgule. Capul si toracele sunt unite intr-un singur corp numit cefalotorace, iar abdomenul este dedesubt. Ca si in cazul larvelor, pupele trebuie sa iasa des la suprafata apei, pentru a respira printr-o pereche de trompe respiratorii situate pe cefalotorace. In acest timp, pupele nu se hranesc. Dupa cateva zile, pupa iese la suprafata apei, partea dorsala a cefalotoracelui se deschide, si tantarul adult iese. Pupa este mai putin activa decat larva.

Tantarul adult: Durata de la ou la stadiul de adult variaza intre specii si este influentat de temperatura ambientala. Tantarii pot trece de la ou la adult in 5 zile, dar de obicei dureaza 40-42 de zile in conditii tropicale. Variatia marimii corpului unui tantar depinde de densitatea populatiei de larve si de sursele de hrana din apa in care au fost depusi. Tantarii adulti adesea isi fac adapost in tunele pe care le construiesc la radacina firului de iarba.

Tantarii adulti se imperecheaza de obicei la cateva zile dupa ce au iesit din stadiu de pupa. La majoritatea speciilor, masculii formeaza roiuri, in special la amurg, iar femelele intra in aceste roiuri pentru a se imperechea. Masculii traiesc aproximativ o saptamana, hranindu-se cu nectar si alte surse de zahar. Dupa ce s-a hranit cu sange, femela se va odihni la adapost cate zile, timp in care sangele este digerat si ouale se dezvolta. Acest proces depinde de temperatura, dar de obicei dureaza 2-3 zile in conditii tropicale. Odata ce ouale sunt complet dezvoltate, femela le depune si isi reia procesul de reproducere. Femelele sunt singurele care se hranesc cu sange, dar pot manca si nectar.

Ciclul se reia pana cand femela moare. In timp ce o femela poate supravietui aproape o luna in captivitate, majoritatea nu rezista mai mult de 1-2 saptamani in natura. Aceasta durata este iarasi conditionata de factori precum temperatura, umiditate, precum si de abilitatea lor de a obtine sange pentru a se hrani, in timp ce se feresc de pradatori.

Lungimea unui adult variaza, dar este rareori mai mare de 16mm si cantareste pana la 2.5 miligrame. Toti tantarii au corpuri subtiri, impartite in 3: cap, torace si abdomen. Masculii dau din aripi de 450 pana la 600 ori pe secunda.

Pe cap se gasesc toti senzorii care capteaza informatia din jur si o prelucreaza. Capul contine ochii, si o pereche de antene lungi si foarte segmentate. Antenele sunt foarte importante pentru a detecta gazde, "donatori de sange", locuri de depozitare a oaulor in siguranta, precum si pentru depistarea partenerilor pentru imperechere. La majoritatea speciilor, antenele masculilor sunt mult mai stufoase ca ale femelelor si contin receptori auditivi ce pot detecta geamatul caracteristic al femelelor. Ochii lor sunt compusi din mii de fotoreceptori si sunt foarte departati unul de celalalt. In stadiul de larva ochii le lipsesc, in locul acestora gasindu-se initial niste "gropi" Ochii se dezvolta in alta regiune a capului. Fotoreceptori noi se adauga constant in semicerc in spatele ochiului, in prima parte a cresterii. La inceput, vor forma un patrat, urmand ca ulterior sa ia forma unui hexagon. Capul are deasemea o trompa lunga, orientata in fata folosita pentru hranire, si doua papile cu senzori sensibili la atingere.


Papilele masculilor sunt mai lungi decat trompele, in timp ce la femele sunt mult mai scurte. Majoritatea femelelor tantar au o trompa mai lunga, pe care o folosesc pentru a suge sangele de la gazda. Toracele este special creat pentru locomotie. Trei perechi de picioare si o pereche de aripi sunt atasate de torace. Aripa insectelor este o extindere a exoscheletului acestora. O specie de tantar numita Anopheles poate zbura pana la 4 ore in continuu la o viteza de 1 - 2 kilometri pe ora, calatorind 12 kilometri intr-o singura noapte. Abdomenul este special creat pentru digestie si dezvoltarea oaulor. Abdomenul unui tantar poate inmagazina sange ce cantareste de trei ori cat propriul corp. Aceasta parte segmentata a corpului se extinde considerabil cand o femela suge din sangele gazdei. Sangele este digerat treptat, servind drept sursa de proteine pentru producerea oualor, care treptat vor umple abdomenul.

Desi tantarii se imperecheaza intr-un ritm alarmant, avem solutii foarte eficiente de combatere a acestor daunatori. Pe langa metodele pe care statul le foloseste, si anume imprastierea de spray prin parcuri si strazi, ne putem proteja si noi insine.

Pe site-ul www.roinsect.ro, puteti gasi o gama foarte mare de produse anti-tantari, cu ultrasunete, fara chimicale nocive, si care pot fi folosite cu succes si in camera copiilor spre exemplu.

Deasemenea, ne puteti suna la numarul 0758.101.503 pentru alte informatii suplimentare, oferte de sezon, lichidari de stoc, reduceri, etc.

In urmatoarele articole vom prezenta in detaliu si produsele pe care noi le comercializam.

Despre tantari

Tantarul este o insecta foarte raspandita in toata lumea, si apartine familiei Culicidae.

Ei trec prin patru stadii ale vietii: ou, larva, pupa si in final adult. Femelele adult isi depun ouale in apa statatoare (lac, rezervor natural, balta, chiar si o galeata sau recipient cu apa). Primele 3 stadii ale vietii, tantarul si le petrece in apa, iar ca durata, poate varia intre 5 si 14 zile, in functie de specie si temperatura ambientala. Din oua ies larve, care mai apoi se transforma in pupe. Tantarul adult iese din pupa care plusteste pe suprafata apei.

Speciile de tantari care se hranesc cu sange traiesc in stadiul de adult perioade care variaza intre una, doua saptamani si cateva luni, in functie de specie, gen, sezon si conditii meteorologice.

Tantarii au parti ale gurii adaptate strapungerii pielii plantelor si animalelor. In timp ce masculii se hranesc cu nectar si sucul plantelor, femelele au nevoie de sange de om sau animal, pentru a scoate nutrientii necesari producerii de oua.

Exista aproximativ 3500 de specii de tantari in intreaga lume. Dupa cum spuneam, unele specii se hranesc cu sange uman, si sunt cauza raspandirii intre oameni a unora dintre cele mai grave boli, ce pot provoca in unele cazuri chiar moartea. Unii cercetatori considera ca eradicarea completa a tantarilor de pe Pamant nu ar afecta ecosistemul.

Accesati www.roinsect.ro sau sunati la 0758.101.503 pentru mai multe informatii despre aparatele pe care socitatea noastra le comercializeaza pentru protectia dvs. si a familiei dvs. impotriva tantarilor.

Combatere cartite

In articolul precedent am scris cateva date generale despre cartite. Acum vom afla si metodele de combatere a acestor daunatori.

Cea mai noua, economica, simpla si ecologica metoda este cea a aparatelor cu vibratii care se introduc in pamant. Si cand am spus se introduc in pamant, ne oprim cu instructiunile, pt. ca atat trebuie sa facem pentru a ne proteja de cartite. Fie solare, fie pe baterii, fie albastre sau verzi, aceste aparate pot fi folosite chiar si de un copil.


Accesati linkul de mai jos, si selectati-va aparatul in functie de preferinte.
http://www.roinsect.ro/pesticide/aparate-anti-daunatori/anti-cartite/5/9


Cum functioneaza aceste aparate si de ce sunt atat de eficiente? Este cunoscut faptul ca acesti daunatori, si anume cartitele, nu au simtul vazului sau auzului. Este inutil deci o capcana cu ultrasunete, cu flashuri, sau alte minuni. Aparatele anti-cartita vibreaza in acelasi mod in care un telefon mobil vibreaza, avertizandu-va ca aveti un apel sau un SMS. Aceleasi vibratii transmise de aparat, sunt catalogate ca posibil pericol de cartite, fiind foarte sensibile si la cea mai mica miscare a pamantului. Si se vor retrage. Aparatele emit vibratii la intervale de timp regulate, astfel incat animalul sa nu se obisnuiasca cu sistemul.

Recomandari in ceea ce priveste utilizarea acestor aparate. Suprafata acoperita variaza de la aparat la aparat. Cititi cu atentie descrierea produsului. In cazul in care aveti suprafete mai mari de acoperit, puteti achizitiona mai multe produse, si le puteti pozitiona mai aproape unul de altul. In functie si de locatie, puteti folosi aparate solare sau pe baterii. Cele solare au avantajul ca le introduceti in pamant, si uitati de ele. Nu au nevoie de intretinere, de schimbat baterii periodic, etc. Dar in cazul in care doriti sa le amplasati intr-o zona mai umbrita, intr-o livada, in zona muntoasa, nu vor avea un randament maxim, intrucat lumina si soarele puternic nu vor "atinge" fotocelula ce alimenteaza sistemul. Aparatele pe baterii functioneaza pe acelasi principiu, doar ca sunt alimentate cu, ati ghicit, baterii. Acestea trebuie verificate periodic, si inlocuite bateriile.

O alta metoda, poate fi si patronul fumigen. Acestea sunt mini-bombe, ce degaja un fum, ce nu va omori cartitele, dar le va alunga din galerii. Pentru o eficienta maxima, recomandam sa folositi patroanele fumigene in combinatie cu aparatele ce emit vibratii.

Cum functioneaza? La unul din capat, prezinta fosfor ca si capatul unui bat de chibrit. Il aprindeti, il introduceti cu partea aceea in interiorul galeriei, si gata. Fumul va patrunde si in cele mai adanci si ascunse galerii si crapaturi, afectand animalul si fortandu-l sa paraseaca zona. Patronul fumigen il puteti introduce intr-una din gaurile deja sapate de cartita, sau puteti sapa dumneavoastra o noua gaura.

Vizitati site-ul www.roinsect.ro sau contactati-ne la numarul de telefon 0758.101.503 pentru a fi la curent cu noile promotii sau reducerile de sezon pe care le avem.

Despre cartite

Cartitele sunt mici mamifere ce traiesc in galerii pe care le sapa sub pamant. Corpul lor este cilindric, acoperit de blana, ochi si urechi foarte mici aproape invizibile, si membre superioare puternice cu gheare mari orientate in fata, ce ajuta la sapatul galeriilor. 

Despre cartite se cunoaste faptul ca suporta un nivel mai ridicat al dioxidului de carbon decat alte mamifere. Acest fenomen se datoreaza faptului ca sangele cartitelor contine un tip unic de hemoglobina in celulele sangvine. Cartitele sunt capabile sa refoloseasca oxigenul inhalat cand ies la suprafata, si in acest fel reusesc sa traiasca in medii cu oxigen rarefiat, cum sunt galeriile subterane,

Cartitele se hranesc in general cu rame, viermi si alte mici nevertebrate ce se gasesc in sol, precum si cu fructe precum nuci. Deoarece saliva lor contine o toxina, poate paraliza viermele sau rama, si o pune la pastrare pentru a fi consumata mai tarziu. In acest scop, sapa noi galerii, ce au rol de camara, unde pot stoca si mii de viermi. Inainte de a manca ramele, cartitele le storc intre labe pentru a scoate tot pamantul acumulat in interiorul ramelor. Un anumit tip de cartita, denumit Nas-Rosu, poate detecta, prinde si manca victima mai repede decat ochiul uman poate urmari (sub 3 secunde).

Blana cartitelor este mult mai matasoasa decat a animalelor de suprafata, care au blana mai lunga si reactioneaza altfel atunci cand sunt frecate in directii diferite. Pentru a facilita deplasarea cartitelor prin galerii, blana lor este foarte scurta si densa, si nu tine cont de directia de frecare. Deasemenea, pielea cartitelor este foarte matasoasa si supla. Regina Alexandra, sotia Regelui Eduard al VII-lea al Marii Britanii, a comandat o haina din blana de cartita. Astfel, a lansat o noua moda ce a crescut cererea de blana de cartita, transformand o problema serioasa legata de acesti daunatori, intr-o industrie foarte benefica pentru tara. Culoarea naturala a blanii este gri, dar poate fi colorata in oricare alta nuanta.

In marea majoritate a tarilor, cartitele sunt considerate adevarate probleme pentru agricultura, culturi si gradine. In alte tari, precum Germania, sunt protejate prin lege, dar pot fi omorate daca se obtine un permis special.

Printre problemele cauzate de aceste animale se numara si contaminarea silozurilor cu particule de sol, stricand astfel mancarea animalelor de ferma, acoperirea pasunilor cu pamant proaspat sapat, reducand astfel suprafata si randamentul, distrugerea masinilor agricole prin scoaterea la suprafata a pietrelor ce pot afecta componentele de sapat sau extractie a semintelor, distrugerea plantelor noi prin agresarea solului, raspandirea buruienilor prin expunerea solului, si distrugeri ale sistemelor de irigatii si cursuri ale apei. Alte animale, precum nevastuicile, se pot folosi de galeriile cartitelor pentru a ajunge la legumele si fructele din gradini.

Cartitele distrug si gazonul din gradini, intrucat atunci cand ies la suprafata, creeaza musuroaie. Deasemenea, pot omori legumele din gradini, prin distrugerea radacinilor acestora in timpul sapaturilor, dar contrar parerii multor oameni, cartitele nu se hranesc, cu radacini.

In cazul multor gradini, daunele produse sunt mai mult la nivelul solului, ceea ce provoaca un discomfort vizual. Adesea, oamenii inlocuiesc portiunile afectate de musuroaie cu pamant si gazon nou, dar galeriile raman sapate.

Solutii pentru alungarea cartitelor gasiti pe site-ul www.roinsect.ro. Sunt mult mai simple decat v-ati putea imagina, pretul fiind si el unul foarte accesibil.

Carnea cartitelor, desi se poate consuma, are un gust nu tocmai recomandat.

joi, 15 septembrie 2011

Combatere soareci - capcane clasice

Soarecii si sobolanii sunt animale foarte rapide, maestrii in arta camuflajului, campioni la jocul de-a v-ati ascunselea. Cine s-a confruntat macar o data cu prinderea sau capturarea acestor animale, stie ca nu este o sarcina foarte usoara.

Trapper T-REX
Pe site-ul www.roinsect.ro gasiti o serie de capcane clasice de prins soareci si sobolani. Fabricate din plastic, foarte rezistente si robuste, asigura o prindere ferma a animalului. Tot ce aveti de facut este sa "armati" capcana, pozitionati momeala in tavita special marcata, si asezati capcana in locurile frecventate de rozatoare: pivnite, camari, bucatarii. Desi soarecii si sobolanii sunt animale foarte abile si se pot catara usor si pot ajunge in orice loc, este recomandat sa pozitionati capcanele la nivelul podelei, in locuri intunecate, in colturile camerei, sub mobilier. Momeala folosita poate fi mancare obisnuita.

Verificati starea capcanelor odata la cateva zile.

Accesati linkul de mai jos pentru a vedea toata gama de capcane mecanice. Pentru comenzi sau intrebari suplimentare, puteti suna la 0758.101.503.

http://www.roinsect.ro/pesticide/protectie-contra-daunatori/capcane-de-soareci-mecanice/13/52

Utilitatea soarecilor

Pentru o mare parte a populatiei Pamantului, imaginea soarecilor si a sobolanilor este asociata cu boli grave ce pot cauza chiar moartea, mizerie, saracie, dezgust, frica, si lista poate continua.

Chiar daca rozatoarele nu au ce cauta in apartamentele si casele noastre, utilitatea lor este variata si foarte importanta.

Rozatoarele precum soarecii si sobolanii constituie sursa de hrana pentru multe alte animale, cum ar fi pasari de prada, vulturi, ulii, tarantule, soparle, serpi, artropode mai mari si chiar pentru oameni.
Desi in multe tari, se gasesc de vanzare soareci vii special pentru acest scop, hranirea animalelor enumerate mai sus, in tari precum Germania sau Anglia este interzisa prin lege hranirea cu soareci vii a animalelor.
Oamenii au mancat soareci inca din timpurile preistorice. Astazi, anumite specii de soareci sunt considerate delicatese pline de proteine si sunt preparate cu predominanta in tari din Asia si Africa.


O alta utilizare a soarecilor poate fi si ca animal de companie.In ultima vreme, au aparut specii variate, cu blana alba, ce se vand in pet shop-uri alaturi de porcusori de guineea, hamsteri sau chinchilla (vezi cincila).

Soarecii de laborator sunt o metoda raspandita in intreaga lume prin care se pot testa diverse substante inainte de a le introduce pe piata de larg consum.Sunt mai multe motive pentru care soarecii sunt folositi ca si cobai in laboratoare, pentru testarea medicamentelor de exemplu. Contin gene apropiate celor umane, deci se pot vedea usor diverse reactii alergice sau probleme in cazul medicamentelor noi. Deasemenea, sunt animale mici, ce se pot "depozita" si manipula usor, nu sunt scumpi, sunt usor de intretinut si se pot inmulti rapid. Astfel, se pot vedea diverse reactii si evolutii ale viitoarelor generatii intr-o perioada foarte scurta de timp.

Reproducerea soarecilor si sobolanilor

Reproducerea soarecilor nu este foarte diferita de cea a majoritatii animalelor. Un soarece mascul poate avea mai multe femele cu care sa reproduca, si sa formeze o comunitate. Daca exista mai mult de doi masculi, se vor lupta pentru a domina si pentru a se reproduce.

Femelele devin capabile de reproducere dupa 50 de zile de la nastere. Ele pot intra "in calduri" odata la 4-5 zile, si poate dura pana la un an acest ciclu, pana cand acestea se imperecheaza. Perioada de "calduri" la o femela soarece poate dura si pana la 12 ore, si de obicei se intampla noaptea. Tot femelele de soarece pot intra "in calduri" si la 16 ore dupa ce au nascut. Acest fenomen poarta numele si de "estrus postpartum", ceea ce inseamna ca in timp ce pot avea grija de nou-nascuti, pot ramane gestante. Sarcina dureaza in medie 3 saptamani, dar se poate prelungi cu inca maxim 10 zile, daca femela are in grija si pui nou nascuti.

O femela de soarece poate da nastere la 10-12 pui. Acest numar poate varia, la prima nastere putand fi un numar mai mic. Deasemenea, odata ce femela inainteaza in varsta, numarul de pui nascuti scade. Puii sunt intarcati dupa 3 saptamani de la nastere, iar dupa 2-5 zile procesul de reproducere poate incepe.



In cazul sobolanilor, lucrurile difera putin doar in ceea ce priveste numerele. O femela de sobolan poate fi capabila de reproducere dupa 65 de zile de la nastere. Ca si soarecii, femelele intra in calduri la intervale regulate (la fiecare 4-5 zile), pana cand devin gestante. Femelele de sobolan pot intra in calduri la 48 de ore dupa ce au dat nastere, In acest timp, femela alunga masculul din zona nasterii, astfel incat masculul sa nu raneasca puii. Sarcina la femelele de sobolan dureaza in medie 3 zile. Poate da nastere la 6-12 pui. Numarul de pui nascuti scade odata cu inaintarea in varsta a femelei. In primele zile dupa nastere, femelele stresate sau agitate isi vor omori puii. Femela isi poate reincepe procesul de reproducere la 2-5 zile dupa ce puii au fost intarcati.


Canibalismul in randul sobolanilor este des intalnit. Imediat dupa nastere, daca femela este deranjata, agitata sau stresata, isi va omori si manca puii. Adesea, si masculii pot lua parte la acest fenomen, daca nu sunt alungati imediat dupa nastere de langa femela si puii ei.


miercuri, 14 septembrie 2011

Despre soareci

Soarecii sunt mamifere mici, ce apartin ordinului rozatoarelor. Pot fi considerate de multi si animale de companie, alaturi de hamsteri, porcusori de guineea sau chinchilla (vezi si cincila). Dar in general, cand spunem soareci, ne gandim la distrugere, fire electrice roase, recolte si camari devastate, gauri in pereti, boli grave, si un dezgust general.

Soarecii de camp constituie sursa de hrana pentru pasari de prada precum vulturi sau ulii, pisici, vulpi, serpi, caini salbatici si altele.

Soarecii sunt o specie foarte versatila si ce se adapteaza usor mediului inconjurator, ceea ce ii face unele dintre cele mai raspandite animale de pe Terra in prezent.

Sunt animale nocturne, ce traiesc foarte bine in galerii umede si murdare, sisteme de canalizare, camari si pivnite intunecate. Desi nu au vaz foarte bine dezvoltat, soarecii se bazeaza foarte mult pe alte simturi, cum ar auzul, sau mirosul super dezvoltat. Este cunoscut faptul ca pot simti hrana chiar si in pungi sau cutii de carton sigilate (de exemplu, pungi de popcorn sau cereale pentru mic dejun, sigilate fiind, au fost gasite roase de soareci).


Pe site-ul www.roinsect.ro, la sectiunea "anti-rozatoare", gasiti o gama variata de produse impotriva acestor daunatori. In functie de nevoile dvs., puteti gasi capcane clasice cu momeala, statii de intoxicare, aparate cu ultrasunete, aparate cu unde electromagnetice, si multe altele. Vom descrie avantajele, dezavantajele, moduri de utilizare si recomandari pentru fiecare categorie de produse in articolele viitoare.

Despre blogul roinsect.ro

Punem baza astazi unui blog dedicat constientizarii publicului larg asupra efectelor nocive pe care daunatorii pe care noi incercam sa ii combatem le pot avea asupra oamenilor sau caminului dvs.

Vom incerca sa acoperim fiecare tip si specie de daunatori (rozatoare - soareci, sobolani; insecte - tantari, muste, furnici; salbaticiuni - jderi, dihori, vulpi, lilieci; pasari - porumbei, ciori, vrabii; animale domestice - caini comunitari, pisici fara stapan, caini agresivi, latrat excesiv)

Vizitati magazinul nostru online, http://www.roinsect.ro, pentru cea mai variata gama de produse anti daunatori. 


Pentru informatii, ne puteti contacta si prin:

Tel / Fax: 021.746.00.06
Mobil: 0758.101.502 / 503
E-mail: dderatizare [@] yahoo.com
Sediu: Bulevardul Ghencea, nr. 158, sector 5, Bucuresti (vis-a-vis de stadionul Ghencea si fabrica de mobila Tamilia, in spatele BCR Ghencea si Rompetrol Ghencea)