Tantarul este o insecta foarte raspandita in toata lumea, si apartine familiei Culicidae.
Ei trec prin patru stadii ale vietii: ou, larva, pupa si in final adult. Femelele adult isi depun ouale in apa statatoare (lac, rezervor natural, balta, chiar si o galeata sau recipient cu apa). Primele 3 stadii ale vietii, tantarul si le petrece in apa, iar ca durata, poate varia intre 5 si 14 zile, in functie de specie si temperatura ambientala. Din oua ies larve, care mai apoi se transforma in pupe. Tantarul adult iese din pupa care plusteste pe suprafata apei.
Speciile de tantari care se hranesc cu sange traiesc in stadiul de adult perioade care variaza intre una, doua saptamani si cateva luni, in functie de specie, gen, sezon si conditii meteorologice.
Tantarii au parti ale gurii adaptate strapungerii pielii plantelor si animalelor. In timp ce masculii se hranesc cu nectar si sucul plantelor, femelele au nevoie de sange de om sau animal, pentru a scoate nutrientii necesari producerii de oua.
Exista aproximativ 3500 de specii de tantari in intreaga lume. Dupa cum spuneam, unele specii se hranesc cu sange uman, si sunt cauza raspandirii intre oameni a unora dintre cele mai grave boli, ce pot provoca in unele cazuri chiar moartea. Unii cercetatori considera ca eradicarea completa a tantarilor de pe Pamant nu ar afecta ecosistemul.
Accesati www.roinsect.ro sau sunati la 0758.101.503 pentru mai multe informatii despre aparatele pe care socitatea noastra le comercializeaza pentru protectia dvs. si a familiei dvs. impotriva tantarilor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
101 reguli pentru postarea pe acest blog. Cititi-le si respectati-le!
Regula 1-100: Pastrati un limbaj decent
Regula 101: VREO = OK; VRE-O = NOT