miercuri, 14 septembrie 2011

Despre soareci

Soarecii sunt mamifere mici, ce apartin ordinului rozatoarelor. Pot fi considerate de multi si animale de companie, alaturi de hamsteri, porcusori de guineea sau chinchilla (vezi si cincila). Dar in general, cand spunem soareci, ne gandim la distrugere, fire electrice roase, recolte si camari devastate, gauri in pereti, boli grave, si un dezgust general.

Soarecii de camp constituie sursa de hrana pentru pasari de prada precum vulturi sau ulii, pisici, vulpi, serpi, caini salbatici si altele.

Soarecii sunt o specie foarte versatila si ce se adapteaza usor mediului inconjurator, ceea ce ii face unele dintre cele mai raspandite animale de pe Terra in prezent.

Sunt animale nocturne, ce traiesc foarte bine in galerii umede si murdare, sisteme de canalizare, camari si pivnite intunecate. Desi nu au vaz foarte bine dezvoltat, soarecii se bazeaza foarte mult pe alte simturi, cum ar auzul, sau mirosul super dezvoltat. Este cunoscut faptul ca pot simti hrana chiar si in pungi sau cutii de carton sigilate (de exemplu, pungi de popcorn sau cereale pentru mic dejun, sigilate fiind, au fost gasite roase de soareci).


Pe site-ul www.roinsect.ro, la sectiunea "anti-rozatoare", gasiti o gama variata de produse impotriva acestor daunatori. In functie de nevoile dvs., puteti gasi capcane clasice cu momeala, statii de intoxicare, aparate cu ultrasunete, aparate cu unde electromagnetice, si multe altele. Vom descrie avantajele, dezavantajele, moduri de utilizare si recomandari pentru fiecare categorie de produse in articolele viitoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

101 reguli pentru postarea pe acest blog. Cititi-le si respectati-le!
Regula 1-100: Pastrati un limbaj decent
Regula 101: VREO = OK; VRE-O = NOT