vineri, 16 septembrie 2011

Combatere cartite

In articolul precedent am scris cateva date generale despre cartite. Acum vom afla si metodele de combatere a acestor daunatori.

Cea mai noua, economica, simpla si ecologica metoda este cea a aparatelor cu vibratii care se introduc in pamant. Si cand am spus se introduc in pamant, ne oprim cu instructiunile, pt. ca atat trebuie sa facem pentru a ne proteja de cartite. Fie solare, fie pe baterii, fie albastre sau verzi, aceste aparate pot fi folosite chiar si de un copil.


Accesati linkul de mai jos, si selectati-va aparatul in functie de preferinte.
http://www.roinsect.ro/pesticide/aparate-anti-daunatori/anti-cartite/5/9


Cum functioneaza aceste aparate si de ce sunt atat de eficiente? Este cunoscut faptul ca acesti daunatori, si anume cartitele, nu au simtul vazului sau auzului. Este inutil deci o capcana cu ultrasunete, cu flashuri, sau alte minuni. Aparatele anti-cartita vibreaza in acelasi mod in care un telefon mobil vibreaza, avertizandu-va ca aveti un apel sau un SMS. Aceleasi vibratii transmise de aparat, sunt catalogate ca posibil pericol de cartite, fiind foarte sensibile si la cea mai mica miscare a pamantului. Si se vor retrage. Aparatele emit vibratii la intervale de timp regulate, astfel incat animalul sa nu se obisnuiasca cu sistemul.

Recomandari in ceea ce priveste utilizarea acestor aparate. Suprafata acoperita variaza de la aparat la aparat. Cititi cu atentie descrierea produsului. In cazul in care aveti suprafete mai mari de acoperit, puteti achizitiona mai multe produse, si le puteti pozitiona mai aproape unul de altul. In functie si de locatie, puteti folosi aparate solare sau pe baterii. Cele solare au avantajul ca le introduceti in pamant, si uitati de ele. Nu au nevoie de intretinere, de schimbat baterii periodic, etc. Dar in cazul in care doriti sa le amplasati intr-o zona mai umbrita, intr-o livada, in zona muntoasa, nu vor avea un randament maxim, intrucat lumina si soarele puternic nu vor "atinge" fotocelula ce alimenteaza sistemul. Aparatele pe baterii functioneaza pe acelasi principiu, doar ca sunt alimentate cu, ati ghicit, baterii. Acestea trebuie verificate periodic, si inlocuite bateriile.

O alta metoda, poate fi si patronul fumigen. Acestea sunt mini-bombe, ce degaja un fum, ce nu va omori cartitele, dar le va alunga din galerii. Pentru o eficienta maxima, recomandam sa folositi patroanele fumigene in combinatie cu aparatele ce emit vibratii.

Cum functioneaza? La unul din capat, prezinta fosfor ca si capatul unui bat de chibrit. Il aprindeti, il introduceti cu partea aceea in interiorul galeriei, si gata. Fumul va patrunde si in cele mai adanci si ascunse galerii si crapaturi, afectand animalul si fortandu-l sa paraseaca zona. Patronul fumigen il puteti introduce intr-una din gaurile deja sapate de cartita, sau puteti sapa dumneavoastra o noua gaura.

Vizitati site-ul www.roinsect.ro sau contactati-ne la numarul de telefon 0758.101.503 pentru a fi la curent cu noile promotii sau reducerile de sezon pe care le avem.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

101 reguli pentru postarea pe acest blog. Cititi-le si respectati-le!
Regula 1-100: Pastrati un limbaj decent
Regula 101: VREO = OK; VRE-O = NOT