marți, 8 mai 2012

Aparatele cu ultrasunete ne scapa de vulpi

Vulpea este cel mai raspandit carnivor de la noi, macar ca este vanat atata. La noi in tara, populatii de vulpi se gasesc cu predilectie in Campia Romana, Dobrogea, dealurile subcarpatice, precum si in platoul Bucegilor.
Cu cat lupii sunt rariti, in locul lor se inmultesc vulpile, caci vulpea poate sa fete si 12 pui, pe care-i pazeste si-i ingrijeste ca orice mama buna. In primele zile nu-i paraseste o clipa.
Vulpea este un animal nocturn, solitar, netraind in haite ca lupii, care isi desfasoara activitatea cu predilectie pe timpul noptii. Ziua doarme, iar noaptea iese din vizuina pentru a vana.
 
Cand este flamanda sau trebuie sa-si hraneasca puii, indrazneste sa iasa si pe timpul zilei pentru a-si procura hrana. De asemenea, vulpea poate fi vazuta in timpul zilei, in perioada imperecherilor.
Ca si in cazul altor animale, vulpea isi desemneaza un teritoriu, mai mare sau mai mic, in functie de sursele de hrana si de capacitatile sale de a si-l apara. Teritoriul este adesea ales de catre un mascul, care este insotit de 1-2 femele si puii lor. Odata stabilite intr-un teritoriu, vulpile raman acolo pe tot parcursul vietii. 
 
   
Corpul vulpii nu este mare, fiind destul de asemanator cu al cainelui, dar iese în evidența datorita cozii lungi si stufoase, care are varful alb. Blana este roscata. Vulpea mananca, probabil, cele mai multe mici mamifere: soareci de camp, popandai, castori, lemingi, veverițe, iepuri etc. Detecteaza prada chiar si fara sa o vada (dupa miros sau dupa sunet), dar nu alearga dupa ea, ci sare asupra sa, cu labele din fața, ca pisicile. Majoritatea vulpilor ucid deseori mai mult decat pot manca la o singura masa si îngroapa ce le prisoseste, urmand a reveni alta data la locul cu “provizii”. 
 
Daune cauzate si boli raspandite de vulpi: 
 
Considerate în trecut “devoratoare de gaini”, vulpile au fost vanate cu cruzime ani la rand. Un alt motiv pentru care oamenii nu le-au privit cu simpatie pe vulpi este faptul ca acestea raspandesc – mai ales în mediul rural – cateva boli foarte grave, printre care si turbarea. Pot fi afectate în special mamiferele cu care vulpile intra în contact direct, dar boala poate fi transmisa si omului, fie direct prin muscatura, fie prin intermediul pasarilor din ograda.In raport cu interesele umane, vulpea se dovedeste atat folositoare, cat si daunatoare.
 
Printre utilitatile vulpii se numara decimarea rozatoarelor daunatoare agriculturii, curatarea naturii de cadavre, efectuarea selectiei naturale, eliminand vietuitoarele slabe, cu diferite debilitati si bolnave si furnizarea de blanuri de valoare.
Vulpea este responsabila de transmiterea unor boli atat la alte animale, cat si in randul populatiei umane.
 
Inlaturarea lui prin aparate cu ultrasunete antianimale ne ofera linistea gospodariei noastre. Aparatele antianimale emit ultrasunete, care ii afecteaza sistemul lor nervos fara sa se apropie de gradina Dvs.
O solutie noua, electronica, fara chimicale nocive pt. dvs sau familie. Multumita designului si alimentarii solare, poate fi amplasat aparatul antianimale practic oriunde aveti nevoie sa limitati accesul vulpilor. Acestea sunt alungate cu ajutorul unei frecvente ultrasonice, emisa la 25 kHz, imperceptibila de urechea umana, care atinge pragul maxim audibil la la 20 kHz. In felul acesta cu ajutorul aparatelor antianimale, va puteti bucura in liniste, de o seara relaxanta pe terasa sau langa piscina, fara a fi deranjati de animale.
 
Aparatul antianimale poate emite fie non-stop, fie la sesizarea miscarii, care se face cu ajutorul unui senzor PIR, montat in fata aparatului. Senzorul aparatului  antianimale poate emite miscare pana la o distanta de aproximativ 6m, la un unghi de 100 de grade.
Alimentarea se face cu 4 acumulatori speciali, inclusi in pachet, ce se reincarca cu ajutorul unor panouri fotovoltaice, direct de la soare. Durata de viata a acumulatorilor este de aproximativ 5 zile in modul de functionare contiuu, si de apeoximativ 10 zile in modul PIR, iar reincarcarea acestora dureaza intre 12-20 de ore, in functie de cantitatea de lumina la care panourile sunt expuse.
 
Magazin.anti-daunatori.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

101 reguli pentru postarea pe acest blog. Cititi-le si respectati-le!
Regula 1-100: Pastrati un limbaj decent
Regula 101: VREO = OK; VRE-O = NOT