vineri, 28 septembrie 2012

Efectul dispozitivelor cu ultrasunete

Dispozitive cu ultrasunete opereaza la lungime de unda scurta, iar undele sonore de mare frecventa este transmisa catre zona pentru a fi audiat de către daunatori(toate frecvențele mai mari de 20.000 Hz). Acest lucru se datoreaza limitarilor in auzului uman. Oamenii nu se pot auzi ultrasunetele, deoarece timpanul nu vibreaza destul de repede, dar unele animale, cum ar fi cainii, lilieciisi rozatoarele pot auzi bine gama de ultrasunete. Unele insecte, cum ar fi lacustele pot detecta frecvențe de la 50.000 la 100.000 Hz, si moliile pot detecta ultrasunete la fel de mari 240000 Hz, produse de insectele-vanatoare: lilieci.
 
Insectele detecteaza sunetele cu ajutorul firelor de par special situate pe antene la tantari sau pe organele genitale la gandaci, sau pe mai multe organe timpane (lacuste, molii si fluturi).
Efectul acestor dispozitive cu ultrasunete este de a crea un mediu incomod pentru daunatori sa ramana in zona; mai degraba decat uciderea lor, dispozitive cu ultrasunete  sunt destinate sa evacueze deja cei prezenti sau sa descurajeze orice daunator nou care sunt in cautarea unui cuib nou. In general unele dispozitive cu ultrasunete au frecventa reglabila automat, altele manuale, la care este necesar sa rotiti lunar potentiometrul  pentru a schimba gama de frecventa. Schimbarea gamei de frecventa unor dispozitive inseamna modul de a evita obisnuinta daunatorilor. 
 
Primele semne ale efectelor acestor dispozitive cu ultrasunete se observa intr-o perioada de 12-14 zile din momentul punerii in functiune. Performanta optima este obtinuta in aproximativ 4-6 saptamani de la instalare acestor aparate cu ultrasunete. Pe parcursul acestei perioade, orice crestere brusca in activitatea daunatorior este normala.
Noi va recomandam utilizarea acestor dispozitive cu ultrasunete, ca o masuria preventiva impotriva daunatorilor pentru evitarea oricarei infestari. 
 
Magazin.anti-daunatori.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

101 reguli pentru postarea pe acest blog. Cititi-le si respectati-le!
Regula 1-100: Pastrati un limbaj decent
Regula 101: VREO = OK; VRE-O = NOT