vineri, 14 decembrie 2012

Ati putea suferi de alergie la rozatoare fara sa stiti asta?

Multi proprietari de case sau birouri sunt nemultumiti sa afle ca biroul sau casa lor au fost infestate cu rozatoare.
Avand rozatoare in locul in care traiti sau lucrati nu este numai pur si simplu deranjant si nesigur, dar se poate dovedi a fi foarte costisitor pentru sanatatea Dvs. Rozatoarele sunt, de fapt, o clasa a mamiferelor care include soareci, sobolani si veverite. In mod normal, rozatoarele pot fi gasite oriunde pe planeta, Antarctica fiind singura exceptie.
 
rats roinsect
De ce ar trebui sa va ingrijorati daca aveti rozatoare in locuinta Dvs? 
Rozatoarele nu sunt direct cunoscute ca fiind otravitoare, dar faptul de a avea rozatoare in casa este indirect raspunzator pentru un numar de afectiuni, in special pentru indivizii care sunt predispusi sa faca alergii la sobolani.
Ca si cum poti fi alergic la pisici sau caini, poti fi de asemenea alergic la sobolani, soareci sau porcusori de guineea. In conformitate cu studiile speciale efectuate de departamentul de sanatate din statul Virginia, excrementele de rozatoare si urina acestora contin un tip special de proteina care poate cauza reactii alergice serioase la anumiti indivizi. Aceasta proteina cauzatoare de alergii nu se gaseste doar in excrementele rozatoarelor ci poate fi gasita si in parul acestora.
Lasand la o parte alergiile cauzate de excrementele rozatoarelor, rozatoarele pot fi de asemenea purtatoare a unui numar de boli infectioase cum ar fi Hantavirus, care poate fi fatal. 
Exista mai multe tipuri de alergeni, care sunt responsabili pentru alergiile la sobolani.
Alergenii de sobolani se incadreaza in urmatoarele trei categorii:
  • Celule de piele moarta
  • Saliva
  • Urina
Ceea ce face lucrurile si mai rele este natura foarte activa a rozatoarelor. De exemplu, in timp ce se ingrijesc, rozatoarele imprastie saliva pe blana lor, producand in acest proces alergeni din blana si parul lor. In al doilea rand, rozatoarele au tendinta de a ridica urina cu picioarele lor si de a raspandi aceasta urina in alte parti ale locuintei Dvs. Unii dintre acest alergeni sunt uscati si ca niste fulgi; de aceea acestia pot fi cu usurinta transportabili in aer si pot calatori prin conductele de aer si sa se aseze pe mobilierul sau pe salteaua din dormitorul Dvs. Acesti alergeni transportabili prin aer reprezinta cele mai intalnite cauze de alergii din partea rozatoarelor. 

Simptomele alergiilor provenite de la rozatoare

Desi, de cele mai multe ori, puteti gasi semne ale invaziei rozatoarelor in locuinta Dvs, dar nu sunteti capabili sa le observati, puteti totusi determina prezenta acestora prin observarea unor diverse simptome. O cale prin care puteti intelege ca aveti de-a face cu problema rozatoarelor in casa Dvs. este atunci cand experimentati eruptii ciudate care apar pe corpul Dvs. fara a sti care este cauza sau daca experimentati simptome alergice, atunci cand stiti ca nu este sezonul cand in mod normal faceti alergii.
Simptomele alergice la sobolani pot aparea imediat daca sunteti predispusi la alergii cauzate de excrementele rozatoarelor. Simptomele includ nas infundat, mancarime la nivelul ochilor, mancarimi, tuse, eruptii cutanate, dificultati in respiratie si alte probleme respiratorii.
 
Magazin.anti-daunatori este un magazin online dedicat exclusiv comercializarii produselor impotriva daunatorilor casei si familiei Dvs. Distrugand aceste rozatoare daunatoare (sobolani si soareci) contribuim la prevenirea multor imbolnaviri ale oamenilor si animalelor domestice, la inlaturarea unor mari pagube economice, precum si la mentinerea starii de igiena a localitatilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

101 reguli pentru postarea pe acest blog. Cititi-le si respectati-le!
Regula 1-100: Pastrati un limbaj decent
Regula 101: VREO = OK; VRE-O = NOT