joi, 13 decembrie 2012

Excrementele de soareci, un mod de depistare a unei infestari cu rozatoare

Unul dintre elementele care atesta o posibila infestare cu soareci este prezenta excrementelor de soareci.
Excrementele de soareci sunt, de obicei, de culoarea neagra avand o lungime intre 0.32 cm si 0.64 cm. Sunt mai groase la mijloc, ingustandu-se la fiecare capat, de obicei, pana la un punct. Ca  o comparatie excrementele de soareci de culoarea maro sunt mult mai mari, intre 1.27 cm – 1.95 cm si contondente la ambele capete.
Un singur soarece va depozita 70 de excremente pe zi, lasand in urma cateva in acelasi timp.
Sorecii nu au un loc anume unde isi fac nevoile. Ei isi lasa excrementele haotic pe unde trec, de-a lungul itinerariilor lor, in colturi si in apropierea hranei lor. De obicei ei nu lasa excremente in cuibul lor. 

grafic copyLa 70 de excremente pe zi, un singur soarece poate lasa in urma lui 25.000 excremente intr-un an. Iar aceste excremente nu se descompun. Se pot gasi cu usurinta exremente de soareci care stau in acelasi loc, de ani intregi. De aceea, este foarte important de a putea face diferenta intre excrementele recente si cele foarte vechi.
Cele recente sunt de obicei de un negru lucios, avand un aspect stralucitor sau umed.
Ecrementele recente sunt moi, cu un aspect de chit la atingere. Dupa cateva zile excrementele devin uscate si sfaramicioase. Excrementele vechi se sfarama cand sunt zdrobite, pe cand cele proaspete nu. Excrementele foarte vechi isi schimba culoarea din negru spre gri si pot avea un aspect mucegait sau prafuit. Daca soarecii s-au hranit cu momeli colorate contra rozatoarelor, excrementele pot avea diverse culori, cum ar fi verde, albastru sau roz in loc de culoarea neagra.

Unii experti pot face niste aproximatii referitor la numarul de soareci dintr-o anumita zona, bazandu-se pe numarul de excremente gasite. Asa cum deja ati aflat, poate fi foarte complicat sa se faca deosebire intre excrementele noi si cele vechi, de aceea, chiar si specialistii in controlul daunatorilor vor matura excrementele dintr-un anumit spatiu si cand se vor intoarce isi vor da seama ca excrementele sunt recent depozitate de la ultima lor vizita, aceasta insemnand ca problema soarecilor inca persista.
 
Magazin.anti-daunatori este un magazin online dedicat exclusiv comercializarii produselor impotriva daunatorilor casei si familiei Dvs. Distrugand aceste rozatoare daunatoare (sobolani si soareci) contribuim la prevenirea multor imbolnaviri ale oamenilor si animalelor domestice, la inlaturarea unor mari pagube economice, precum si la mentinerea starii de igiena a localitatilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

101 reguli pentru postarea pe acest blog. Cititi-le si respectati-le!
Regula 1-100: Pastrati un limbaj decent
Regula 101: VREO = OK; VRE-O = NOT