luni, 12 martie 2012

ARMELE DE COMBATERE A CARTITELOR PRIN DESPOZITIVE ELECTRONICE

Pentru multi proprietari ai unei gradini, cartitele pot fi o adevarata problema. Sunt celebre pentru devastarea acestora, distrugerea ierbii si a covoarelor de flori. Pe langa placerea de a face sapaturi,deoarece traieste aproape exclusiv sub pamant, cartitele pot fi un pericol pentru animalele de casa sau pentru copiii, deoarece pot fi purtatoarele unor boli ca rabia. S-a adaptat exceptional la viata subterana.


 Desi o putem vedea rar, cartita cu blana ei matasoasa, este unul dintre cele mai cunoscute mamifere mici. Cuibul se afla de obicei sub un musuroi mare. Camara este bine ascunsa si se afla în apropierea cuibului.Corpul tubular al cartitei este acoperit de o blana cu par deosebit de scurt, care o ajuta sa inainteze prin galeriile orizontale si verticale.
Cartita este activa atat ziua cat si noaptea; sapa neîncetat galerii si cauta hrana. Galeriile cartitei se afla la adancimi diferite, uneori aproape de suprafata solului, alteori la 70 de cm adancime.Cand cartitele sapa aproape de suprafata, arunca pamantul si astfel se formeaza musuroiul. Astfel, traseul lor poate fi urmarit cu usurinta.

 Fiecare cartita traieste în propria retea subterana, lungimea galeriilor putand sa varieze între 30 si 50 m. Cartita se deplaseaza aproape 4 ore prin galerii cautand hrana, apoi, tot atat timp se odihneste.Hrana principala a cartitei este reprezentata de rame, în plus distrug o cantitate mare de larve, insecte si melci. De regula cartita gaseste hrana in galerii, facand trasee; aici consuma delicatesele gasite. Cartitele emit niste sunete deosebite, un piuit si un chitait, iar cateodata si un oftat strident.

In lumina reglementarilor Europene, practic, aceste vietuitoare sunt protejate. Din cauza asta va recomandam dispozitivele noastre electronice, care indeparteza cartitele din curte sau gradina.  Pentru combaterea cartitelor dispozitivul anticartita cu generator de sunete de joasa frecventa unt utile pentru ca alunga cartitele, rozatoarele si alte animale din zonele cu probleme.

Aparatul anticartita Pestmaster AG625  functioneaza pe principiul imprastierii undelor de joasa frecventa pe sub pamant.
 

Undele de frecventa joase (tip bass) emise de aparat anticartita se propaga cu usurinta prin obstacole solide. Aceasta teorie pare sa se confirme si daca pornim de la experiente relatate cum ca jocul copiilor in gradina (pasii si tropotele puternice) fac ca cartitele sa paraseasca zona. Aceste vibratii se propaga prin pamant  la o distanta de aproximativ 625 de metri patrati in cazul unui singur aparat anticartita
  
Vibratiile sunt emise la intervale de timp regulate, pentru a simula miscari ale pamantului, ce sunt percepute si interpretate de daunatori ca potantial pericol si vor parasi zona acoperita de aparat anticartita. Pe langa vibratii aparatul anticartita emite prin intermediul unei boxe si sunete puternice, pentru a spori eficienta dispozitivului.
Aparatul se alimenteaza prin intermediul unui panou fotovoltaic direct de la lumina Soarelui. Pentru combaterea cartitelor, acest aparat anticartita nu necesita asadar verificarea si schimbarea periodica a bateriilor. Acumulatorii incorporati in aparat anticartita vor inmagazina energia acumulata in timpul zilei, pentru a alimenta aparatul anticartita si pe timpul noptii. Ledul functioneaza timp de 4 ore atunci cand este lumina redusa.

Partea inferioara a aparatului este din aluminiu, se introduce in pamant si contine mecanismul care emite vibratiile si sunetele. Partea superioara, din material plastic de culoare verde, contine panoul fotovoltaic si sistemul de alimentare, si va ramane deasupra solului, expusa luminii Soarelui. 
Se conecteaza cele doua parti partea superioara cu cea inferioara e introduce  aparatul in pamant circa 3/4, astfel incat apa sa nu intre in interiorul aparatului anticartita

 Este important! Suprafata acoperita poate fi afectata de natura solului, precum si de relief. Un sol afanat sau mlastinos nu va propaga vibratiile la fel de bine ca unul bine compactat si uscat. In general, radacinile copacilor, fundatiile, pietrele din sol, pot afecta propagarea undelor de frecventa joasa emise de aparat anticartita. Poate fi utilizat in gradini, terenuri agricole si alte zone in aer liber unde habiteaza rozatoare.
  
Magazin.anti-daunatori.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

101 reguli pentru postarea pe acest blog. Cititi-le si respectati-le!
Regula 1-100: Pastrati un limbaj decent
Regula 101: VREO = OK; VRE-O = NOT