marți, 13 martie 2012

Solutii antifurnici

Furnicile sunt insecte sociale care traiesc in colonii (musuroaie) de pana la mai multe milioane de indivizi, avand o organizare a coloniilor foarte avansata pentru lumea animalelor.
Indivizii se impart in femele subfertile sau uneori sterile (lucratoare), masculi fertili (trantori) si femele fertile (denumite matci sau regine).

 Durata de viata a furnicilor adulte este foarte variabila. Reginele multor specii pot trai un deceniu sau mai mult. Reginele traiesc, de obicei, mai mult decat lucratoarele. De exemplu, regina furnicii de foc traieste aproape 7 ani, iar lucratoarele ei traiesc intre 50-150 zile. Lucratoarele mari traiesc, de obicei, mai mult decat lucratoarele mici. La multe specii care traiesc in regiunile temperate, lucratoarele traiesc unul sau doi ani. Masculii mor, de regula, la putin timp dupa imperechere, in maximum cateva saptamani..
 Cele mai multe furnici au intre 2-10 mm lungime. Cu toate acestea, unele furnici abia ating 0, 7 mm in lungime, in timp ce altele ating aproape 3 cm lungime. Furnicile se disting de alte himenoptere prin faptul ca au antene indoite (sau in forma de cot) si ca poseda un abdomen crestat care formeaza un mijloc ingust.
 
 
 
Furnicile traiesc pe tot cuprinsul pamantului, exceptand zonele permanent inghetate ale Arcticii si Antarcticii, varfurile cele mai inghetate ale muntilor si cateva insule. Ele infloresc in pamant, in lemnul putrezit, printre frunze moarte, copaci morti sau copaci vii intr-o mare varietate de habitate precum munti, desert, mlastini si casele oamenilor.
Dominanta lor ecologica se reflecta in nivelul biomasei, care este intre 15-20% in medie si 25% la tropice din totalul biomasei animalelor terestre, intrecand astfel nivelul biomasei vertebratelor. in padurile ploioase ale Amazonului, de exemplu, furnicile sunt asa de numeroase incat greutatea lor totala este de aproape 4 ori mai mare decat greutatea tuturor mamiferelor, pasarilor, reptilelor si amfibienilor din acea regiune luate la un loc.

  Cateva specii de furnici sunt considerate '' daunatori” fiindca inteapa, invadeaza casele si curtile oamenilor sau strica cladirile din lemn. Pentru a preveni invazia lor, este recomandat sa folosim aparate antifurnici cu unde electromagnetice sau insecticide. Cele doua solutii antifurnici ne ajuta sa ne protejam casa de infestarea furnicilor. Majoritatea furnicilor au doi ochi compusi, care sunt facuti din compartimente sensibile la lumina numite ommatidia. Aceste compartimente lucreaza impreuna pentru a genera o imagine in creierul furnicii. Ochii furnicii sunt buni pentru detectarea miscarii, dar nu dau o buna rezolutie. Unele tipuri de furnici au trei ochi simpli, numiti oceli, aflati pe varful capului. Ocelii pot detecta lumina, dar nu pot forma imagini. in comparatie cu vertebratele, majoritatea furnicilor au vedere mediocra catre slaba.
Furnicile folosesc o comunicare sofisticata pentru a-si coordona sarcinile lor specializate. O forma-cheie de comunicare intre furnici este un semnal chimic numit feromon.

Rolurile feromonilor pot fi diverse:
-emit feromoni de alarma pentru a-si alerta semenii de pericol si de a-i atrage la locul cu pricina
-anumite furnici imprastie asa-numitii feromoni de urmarire pe pamant pentru a-si ghida semenii spre mancare, locuri care necesita aparare sau noi locuri pentru cuib
-feromonii sunt, de asemenea, utilizati pentru a marca granite teritoriale la anumite specii. Intrusii care patrund in cuib sunt atacati deoarece au un miros diferit in raport cu locuitorii cuibului
-lucratoarele folosesc semnale chimice aplicate pe suprafata corpului larvei pentru a identifica si a hrani tinerele furnici din partea intunecata a cuibului. Lucratoarele se ingrijesc intre ele ca raspuns la aceste mirosuri si furnicile chiar se bazeaza pe aceste mirosuri pentru a sti daca un membru al coloniei a murit. Cand o furnica moarta este descoperita in cuib, ea este carata afara.
-regina emite un numar mare de feromoni, care servesc scopurilor diverse din colonie. Unii din feromonii reginei atrag lucratoarele pentru a-i da ingrijire si a o hrani. Alti feromoni eliberati de regina afecteaza mai curand psihologia decat comportamentul furnicilor. De exemplu anumiti feromoni sunt emisi de regina pentru a impiedica maturizarea ovarelor furnicilor lucratoare si alti feromoni pot determina casta larvelor in dezvoltare. in speciile de furnici cu regina, lucratoarele incep sa creasca noi regine in colonie cand regina dominanta inceteaza a mai produce feromoni.

Ocazional, activitatile furnicilor vin in conflict cu oamenii, care cauta solutii antifurnici. Un numar de furnici au devenit daunatori, in mod particular cele care au fost transportate accidental dincolo de spatiul lor natural. Cel mai raspandit daunator este furnica argentiniana
Populatiile sunt controlate folosind momeli insecticide, fie aparate antifurnici cu unde electromagnetice.

SC 8H este un aparat antifurnici , care este prevazut cu 2 emitatoare de unde electromagnetice, care afecteaza sistemul nervos al furnicilor, alungandu-le din raza de actiune a emitatoarelor. Intrucat furnicile folosesc campul magnetic al Pamantului pt. a se ghida, acest aparat antifurnici SC-8H va afecta aceasta functie a furnicilor, dezorientandu-le, si fortandu-le sa paraseasca zona acoperita de aparat, care este de aproximativ 200 de metri patrati.

Acest aparat antifurnici nu afecteaza omul sau animalele domestice, ideal de folosit in camera copilului, bucatarii, depozite alimentare, restaurante, baruri, birouri, deoarece nu utilizeaza produse toxice sau substante chimice.Acest aparat antifurnici cu unde electromagnetice se conecteaza la reteaua electrica( 230 V).

Indicatorul luminos de culoare rosie se va aprinde intermitent, indicand o buna functionare a acestui aparat antifurnici.
In timpul primelor zile de functionare a acestui aparat antifurnici, in unele cazuri se mai observa furnici activitatea lor o sa creasca din cauza campurilor electromagnetice emise de aparat antifurnici si  vor disparea definitiv in aproximativ 15 - 20 zile, in functie de gradul de infestare.
 
Magazin.anti-daunatori.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

101 reguli pentru postarea pe acest blog. Cititi-le si respectati-le!
Regula 1-100: Pastrati un limbaj decent
Regula 101: VREO = OK; VRE-O = NOT