miercuri, 28 martie 2012

Prevenirea atacului si combaterea graurilor culturillor agricole vegetale

Cea mai mare parte a graurilor traieste in padurile mari, o parte considerabila s-a obisnuit sa convietuiasca cu omul, in special datorita faptului ca acesta le ofera ocazii de cuibarit in curti si gradini. Graurii isi instaleaza cuibul in scorburi, pe langa case, in crapaturile zidurilor sau sub capriori, iar acesta consta intr-o aglomerare dezordonata de paie, iarba si pene moi. Femela depune o ponta de 5-6 oua, de un albastru palid, lucioase si lunguiete, pe care le cloceste vreme de 14 zile.
 
Graurii pot fi intalniti in aproape toate satele sau orasele, fancandu-si aparitia odata cu omul pretutindeni unde acesta se stabileste. In ca din timpurile cele mai indepartate, taranii rusi au incercat sa atraga graurii in livezi si in gardinile de legume. 
 
 
Desi au o conformatie zvelta, dau impresia de pasari viguroase. Zborul lor grabit si zgomotos este sustinut de bataile rapide ale aripilor. Pe sol se deplaseaza cu un pas clatinat, dar sigur si vioi. Toate speciile de graurii sunt agitate, preocupate si foarte galagioase. Corpul lor dolofan este acoperit de un penaj intunecat. Desi cantecul graurilor nu este deosebit de frumos, semanand mai mult a palavrageala, este executat cu voiciune si veselie si este placut auzului, anuntand venirea primaverii. Graurii se pricep sa imite si cantecul altor pasari, redand cu maiestrie glasul acestora si chiar sunetele care se disting in preajma sa.
 
Pentru a se curata de paraziti, graurii au descoperit o metoda inedita: extrag insecticidul din furnici. Acidul formic pe care furnicile il improasca din abdomen atunci cand sunt deranjate este raspandit pe penele de pe aripi si de pe coada cu ajutorul ciocului, avand rolul de a distruge parazitii din penajul pasarilor.
Ecologistii italieni incearca sa alunge stolurile de grauri din Roma folosind inregistrari cu tipetele scoase de pasari  impotriva graurilor. Italienii nu mai suporta prezenta alarmanta a pasarilor in capitala. Milioane de grauri invadeaza in fiecare toamna Roma, iar excrementele lor dauneaza monumentelor istorice ale orasului.
 
Autoritatile italiene au decis de data aceasta sa ia masuri mai drastice impotriva graurilor, in urma plangerilor repetate ale locuitorilor. Timp de trei zile, la asfintit au fost folosite explozii impotriva graurilor pentru a-i alunga catre zona rurala, dar multi dintre grauri au ramas.
Voluntarii de la Liga Italiana de Protectie a Pasarilor folosesc inregistrari cu tipete de frica amplificate pentru a le alunga din oras, dar pasarile nu se lasa pacalite cu usurinta.
Graurii, sunt pasari salbatice, care produc pagube mai ales la vita de vie si pomii fructiferi, dar si la culturile de camp. Pentru protejarea culturii si livezii este necesar este necesar utilizarea unor aparate antipasari impotriva graurilor În unele locuri, aceste pasari s-au adunat în grupuri extrem de numeroase, iar strugurii sunt hrana lor preferata. “Se înnegreste cerul cand zboara graurii astia, prapad fac cand se aseaza pe vie”.
 
Solutii eficiente prin intermediul aparatelor anti pasari:
Prima masura pe care o poti lua, este sa transformi acest loc intr-unul cat mai neospitalier pentru ele, folosind un aparat anti pasari care emite ultrasunete  de inalta si joasa frecventa, ce afecteaza sistemul nervos al vrabilor, acestea fiind foarte sensibile la unde ultrasonice. Acest aparat anti pasari are  cinci moduri de functionare.
Acest aparat anti pasari este dotat cu 3 LED-uri colorate, galben, rosu si verde, fiecaruia corespunzandu-i unul din cele 5 moduri de functionare.
  1. Mod ultrasunete + alarma + flash – LED galben
  2. Mod flash – LED verde
  3. Mod ultrasunete + alarma – LED rosu
  4. Mod flash la intervale de 30 de secunde – LED rosu intermitent
  5. Mod ultrasunete – LED verde intermitent
 LED-urile frontale, foarte luminoase si puternice, sperie animalele, alungandu-le din raza de actiune acestui aparat anti pasari.
Alarma puternica emisa de aparat anti pasari poate fi auzita si de om,vrabii, caini, pisici, si are rolul de a speria daunatorul.
Indiferent de modul de functionare, acest aparat anti pasari sesizeaza prezenta daunatorilor cu ajutorul unui senzor de miscare aflat in partea din fata a aparatului. Suprafata acoperita de aparat anti pasari este de 70 mp.
Dupa o perioada mai lunga de timp in care se foloseste repelentul, pasarile se obisnuiesc sa evite zona si astfel nu vor mai aparea.
 
Magazin.anti-daunatori.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

101 reguli pentru postarea pe acest blog. Cititi-le si respectati-le!
Regula 1-100: Pastrati un limbaj decent
Regula 101: VREO = OK; VRE-O = NOT