miercuri, 21 martie 2012

Combaterea moliilor de haine

Odata cu trecerea de la sezon rece la sezon cald, ne face sa renuntam la hainele din lana si la paltoane.
Le vom depozita in dulapuri, uitand ca sezonul cald coincide cu un mare pericol pentru ele.
Dulapul nostru poate fi invadat de roiuri ratacitoare de molii, depunandu-si ouale. Din oua vor iesi larvele, care ne vor roade intreaga garderoba. Larvele moliilor se pot hrani cu lana, tesaturi de matase naturala sau artificiala, precum si fibre textile sintetice, bumbac, fibre textile ce contin celuloza, fibre textile de provenienta animala, ce contine cheratina.
 
 
O femela depune 100-250 de oua pe tesuturi, unde se vor hrani larvele. Evolutia embrionara dureaza aproximativ  doua saptamani. Conditiile optime de dezvoltare sunt: o temperatura cu valori cuprinsa intre 25-30° C si o umiditaterelativa a aerului sa fie 75%. Evolutia dureaza aproape doua luni. Apropiandu-se de maturitate, larvele isi construieste un tub lung de panza, deschis la ambele capete, pe care il poarta cu sine pana la momentul transformarii propriu zise.
Dupa transformare eclozeaza fluturii adulti, care au niste mandibule vestigiale ale aparatului bucal, din cauza asta nu mai au posibilitatea de a se hrani. Adultii traiesc aproximativ de la 12-18 zile.
Pentru a constata prezenta lor, va oferim un instrument util contra moliilor, constituit din capcane contra moliilor cu lipici activate cu feromoni specifici.
Raspandirea moliilor, se observa daca ne confruntam in casa cu fluturi adulti.
 
Este foarte daunator pentru textile, deoarece dupa infestare sunt gaurite de omiziile, ca se hranesc.
Ca masura preventiva contra moliilor se pot folosi in dulapuri si depozite de textile hartie contra moliilor foi cu miros de levantica. Mirosul lavandei alunga moliile. Actioneaza pana la 6 luni de la deschiderea foliei contra moliilor de haine. Pretul acestor capcane cu feromoni continand 2 fasi a 8 foi cu miros de levantica este la 24.90 Ron cu Tva.
Contra moliilor de haine s-a dovedit eficenta utilizand capcana tubulara cu feromoni contra moliilor de haine. Pretul acestei capcane cu feromoni contra moliilor ajunge la 50.65 Ron cu Tva.
Feromonii constituie o baza pentru succesul si prinderea efectiva a daunatorilor, care afecteaza hrana, igiena si hainele. Aceste capcane cu feromoni contra moliilor de haine poate fi atarnata sau plasata pe o suprafata plata, avand un design atractiv.

Pachetul contine:   2 folii adezive cu feromoni pentru haine.
Durata efectului:    6-7 luni.
Producator:            Isotronic (Germania)

Magazin.anti-daunatori.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

101 reguli pentru postarea pe acest blog. Cititi-le si respectati-le!
Regula 1-100: Pastrati un limbaj decent
Regula 101: VREO = OK; VRE-O = NOT