vineri, 16 martie 2012

Cum afecteaza mustele aparatele noastre cu ultrasunete?

Mustele sunt cele mai comune insecte zburatoare din lume, in general populeaza zonele ocupate de om sau animale. In habitatele lor pot fi intalnite mai ales in case, apartamente, grajduri si locuri de depozitare a gunoaielor.

Reproducerea. Ciclul lor de viata:

Mustele au 4 etape morfologice (un ciclu de viata holometabolistic): ou, larva, pupa, adult. Femelele depun aproximativ 150 de oua in fecalele poaspete ale animalelor sau in alimente in putrefactie (gunoi biodegradabil) si ingrasamant amestecat cu paie. Din diverse motive, multe dintre oua nu ajung la maturitate. Dupa o evolutie embrionara de aproximativ 15-25 de ore ies din oua larve, care nu au nici cap, nici picioare. Se hranesc cu substantele din materia aflata in putrefactie. In acest timp ele cresc si naparlesc de doua ori. Larvele cauta un loc sigur si uscat inainte de a trece in stadiul de pupa. Durata metamorfozei realizata an stadiul de pupa depinde foarte mult de temperatura si dureaza de la 3-8 zile. Dupa formarea pupei, la cateva zile ele se transforma in muste adulte. Mustele adulte sunt deja la trei zile de la eclozare gata de reproducere.




Aspectul mustelor:
Mustele zboara cu mare precizie si agilitate. Viteza lor de zbor este de 2m/s (7, 2 km/h), -viteza la care bat din aripi de 200 de ori pe secunda. Mustele pot supravietui pana la 40 de zile, in functie de conditiile de temperatura, umiditate si produse alimentare. Corpul lor este impartit in 3 sectiuni:ca, torace si abdomen.
Corpul este in antregime acoperit de peri si ace senzoriale, pe care le folosesc pentru gust, miros si simturi.
Pe cap are doi ochi compusi (ochi cu fatete) mari si rosii; mustele de casa au doar o pereche de aripi pentru zbor, cea de a doua servind la stabilizarea zborului.
Picioarele lor au ventuze, care le permite sa se plimbe pe suprafete netede, cum ar fi sticla.

Daune create de muste:
Prin depunerea oualor si din cauza etapei de hranire a larvelor, ele pot contamina mancarea. Deoarece sunt purtatoare de boli, ele devin un pericol pentru igiena. Exista dovezi ca mustele de casa pot transmite bacteria Helicobacter pylori, ce poate cauza ulcer la om. Astfel se presupune ca mustele sunt purtatoare si de alte boli pe langa aceasta, desi rolul ei ca transmitator de boli este probabil adesea supraestimat.

Cum afecteaza mustele aparatele noastre contra mustelor cu ultrasunete?

Corpul lor este acoperit in intregime cu organele senzoriale, care le permite sa fie permanent atente la pericole. Aparatul antimuste SC 29 este echipat  cu un emitator de ultrasunete de inalta frecventa, care le afecteaza sistemul nervos central si creaza un disconfort, alungandu-le din aria de actiune a emitatorului respectiv.
Aparatul antimuste va alunga mustele din zona lui de acoperire de 20 mp si va cauta un loc mai stabil. Ultrasunetele emise de aparatul contra mustelor nu afecteaza copiii sau animalele domestice.



Aparatul antimuste nu interfereaza cu alte aparate electrice sau electrocasnice, este practic si  comod, ideal pentru locuinte, spatii comerciale, birouri, depozite, restaurante etc. Punerea in functiune a aparatului contra mustelor  nu necesita calificare, functioneaza conectata la retea electrica( 110 – 230 V).
 
O buna functionare a aparatului antimuste este semnalizata de ledul luminos aflat in partea frontala a aparatului, prin aprinderea intermitenta a acestuia.  Consumul aparatului antimuste este de : 11W.

CERTIFICATUL DE EFICACITATE                               
Eficacitatea aparatului contra mustelor a fost testat in laborator.

Magazin.anti-daunatori.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

101 reguli pentru postarea pe acest blog. Cititi-le si respectati-le!
Regula 1-100: Pastrati un limbaj decent
Regula 101: VREO = OK; VRE-O = NOT