luni, 19 martie 2012

Cum sa alungam tantarii din casa?

Țanțarul este o specie de insecta adaptata la mediul urban. La unele specii, la femela, nu se produce maturizarea oualor fara consumarea sangelui de mamifere.
Se poate imperechea si in spatii restranse, in care traiește si in timpul iernii fara sa intre in diapauza.
Adultul depune ouale si iarna, cand temperatura apei depașește 10 °C (intre sfarsitul lui aprilie si mai); generatiile din primavara si vara se succed la fiecare 15–20 zile, in functie de temperatura apei.
Dezvoltarea larvelor se realizeaza in ape statatoare.
Femelele pot transmite malarie, o boala infecțioasa grava. Femelele pot trai pana la 24 de ore, maxim 1 saptamana, iar masculi pana la 3 saptamani, mai ales daca sunt în preajma apei.
Femelele ciupesc oamenii pentru ca au nevoie de sange pentru reproducere. Va recomandam seara sa utilizati in natura aparatele de anti tantari portabile si pentru protectia Dvs puteti sa purtati haine de culori inchise, care resping tantarii.
Ambele specii se hranesc in mod normal cu nectar, dar in ordine sa se reproduca femelele au nevoie de nutrientii gasiti in sange.
Tantarii sunt responsabili pentru mai mult de un milion de victime anual.  Tantarii care transmit malaria (anofel), excreta plasma, iar cei care transmit febra galbena sau dengue excreta urina. Asta desigur in vasele noastre de sange.
 
Un tantar cantareste aproximativ 2.5 miligrame, dar atunci cand ciupesc o persoana ei pot consuma peste 5 miligrame de sange, mai bine de doua ori greutatea lor. Cercetatorii au aflat de ce unele persoane sunt piscate frecvent de tantari, in timp ce altele abia daca sunt atinse de aceste insecte. Potrivit oamenilor de stiinta de la Universitatea din Florida, tantarii isi selecteaza victimele dupa infatisare si miros.
Alte criterii sunt mirosul si caldura corpului. Astfel, gravidele si supraponderalii sunt preferati de tantari, fiindca respira mai des si produc mai mult dioxid de carbon.
Si mirosul specific al pielii si respiratia conteaza. Mirosurile date de acidul lactic (prezent in transpiratie) si acetona (substanta chimica eliberata in timpul respiratiei) sunt preferatele tantarilor.
 
Exista doua metode naturale, care resping in mod eficient tantarii:
  • aparatele  anti tantari cu ultrasunete
  • distrugatoarele  de insecte cu ultraviolete
Aparatele anti tantari cu ultrasunete:
Firele  de pe antena lor vibreaza cu undele sonore, cauzand antenele lor sa vibreze si  stimuland toate organele senzoriale localizate la baza. Aparatele anti tantari cu ultrasunete ii socheaza si raman paralizati.
Unul dintre cel  mai eficent aparat tantari este cu ultrasunete sensitive si se gaseste la pretul de 68.67 Ron cu Tva. Acest model de aparat tantari, alunga tantarii de casa prin emiterea de sunete de inalta frecventa (7kHz).
 
 
Necesar celor care doresc sa se protejeze de intepaturille de insecte, avand  aparatul anti tantari posibilitate de setare a nivelului sunetului inalt cu ajutorul unui buton rotativ.
Pentru variabilitate, se poate seta aparatul anti tantari de la 1 kHz pana la 7 kHz
Aria de actiune a acestui aparat tantari este de 40 mp. Aparatul cu ultrasunete nu foloseste substante chimice.
Aparatul anti tantari poate fi folosit in bucatarie, camera copiilor, camera de zi, dormitoare, avand consum  mic de 1W.
   
Magazin.anti-daunatori.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

101 reguli pentru postarea pe acest blog. Cititi-le si respectati-le!
Regula 1-100: Pastrati un limbaj decent
Regula 101: VREO = OK; VRE-O = NOT