joi, 21 martie 2013

Cum se transmit Hantavirus sau Arenavirus la oameni?

     O mare parte din studiul privind aceste boli a fost făcut în ultimii ani, și se crede că HPS și Arenavirus sunt transmise catre oameni în primul rand prin inhalare de praf aerosolizat sau prin particule care conțin fecale de rozătoare sau urina, care sunt infectate cu virusul. Rozătoarele secreta virusul cu deșeurile sale, și pe masura ce suprafețele se usuca virusul rămâne în praful de pe suprafața. În cazul în care acest praf este deranjat într-un fel, de exemplu prin maturare, și devine aer este posibil pentru noi să inhalam agenti patogeni, care se vor odihni în plămânii noștri unde isi vor începe munca lor.
hamster-300x199    De asemenea, este posibil ca oamenii să devină infectati prin contact direct cu rozatoare infectate, fie prin contactul cu o rana deschisa în piele, o muscatura de rozătoare sau atingerea gura a degetelor sau obiectelor care pot fi purtătoare ale virusului.
   Cu toate acestea, hantavirus și arenavirus, aparent, nu sunt transmise în oricare din următoarele moduri:
  NU de la persoană la persoană prin atingere, sarut, etc
   NU prin transfuzii de sânge
   NU de alte tipuri de animale decât de gazdele rozătoare specifice

 În mod normal, se consideră că un scenariu de infecție ar merge ceva de genul asta. Rozătoarele infectate trăiesc în cadrul unei structuri, iar în cursul acestui stil de viață ei produc o mare cantitate de materii fecale și de urină, și nu ii intereseaza in mod special unde le lasa. Soarecii au tendința de a urina pe masura ce se deplaseaza. Sobolanii pot produce până la 25.000 de excremente în fiecare an. Suprafața apoi se usucă, dar virusurile care au fost depozitate acolo pot fi în viață și sa se mentina in stare buna pentru un timp foarte lung, fiind pregatiti pentru supraviețuirea in vremuri grele. Dacă acest lucru se întâmplă să fie o locuinta într-o zonă rurală, cum se întâmplă adesea, soarecii se pot deplasa în număr mare dupa cum doresc în cazul în care proprietarii nu sunt acolo, probabil pentru întreaga iarnă.

   Odată ce oamenii vin înapoi să reocupe locuinta ei observa toate excrementele de rozătoare în jurul locului de stabilire, și apuca instinctiv sa faca curat cu mătura sau sa aspire pentru a îndepărta mizeria. Acesta este cel mai rău lucru pe care il puteti face, pentru ca prin măturare sau aspirare puteți crea rapid praful careva purta virusul în plămâni.

    Magazin.anti-daunatori  este un magazin online dedicat exclusiv comercializarii produselor impotriva daunatorilor casei si familiei Dvs. Distrugand aceste rozatoare daunatoare (sobolani si soareci) contribuim la prevenirea multor imbolnaviri ale oamenilor si animalelor domestice, la inlaturarea unor mari pagube economice, precum si la mentinerea starii de igiena a localitatilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

101 reguli pentru postarea pe acest blog. Cititi-le si respectati-le!
Regula 1-100: Pastrati un limbaj decent
Regula 101: VREO = OK; VRE-O = NOT