luni, 9 aprilie 2012

Ce solutii purici sa alegem?

Puricii sunt niste insecte (1.5 – 3.3 mm lungime) foarte agile, de obicei de culoare inchisa (de exemplu, puricii de pisica sunt colorati intr-o nuanta de rosu-brun sau maroniu). Aceste insecte sunt lipsite de aripi, cu aparatul bucal de forma tubulara, adaptat la hranirea cu sange de la gazdele lor. Picioarele lor sunt lungi, iar perechea posterioara este bine adaptata pentru sarituri: un purice poate sari pe verticala pâna la 18 cm, iar pe orizontala pâna la 33 cm.
 Aceasta reprezinta aproximativ de 200 de ori lungimea propriului lor corp, facand ca puricele sa fie printre cei mai buni saritori dintre toate animalele cunoscute (in raport cu dimensiunea corporala), al doilea doar dupa broasca-saritoare.

Purice vazut la microscopul electronic
 
 
Potrivit unui articol din revista Science News”, cercetatorii de la Universitatea Cambridge din Anglia au aratat ca puricii sar de la incheietura “tibiae – tarsi” (echivalentul piciorului insectei) si nu de la “trochantera” (soldul) sau de la genunchi. Cercetatorii si-au expus concluziile studiului in The Journal of Experimental Biology din 1 martie 2011.
S-a facut cunoscut faptul ca puricii nu folosesc puterea musculara, ci energia stocata intr-o proteina numita resilina, iar cercetatorii s-au folosit de tehnologie video de mare viteza si de modele matematice pentru a descoperi unde, de fapt, are loc actiunea care creeaza efectul de arc. 
 
Corpurile lor sunt aplatizate pe verticala (in termenii anatomiei umane), fapt care permite deplasarea cu usurinta printre firele de par sau penele de pe corpul gazda (sau in cazul oamenilor, pe sub haine).
Corpul puricelui este greu, lucios si acoperit cu multe fire de par scurt si tepi, indreptate inapoi, care il ajuta, de asemenea, sa se deplaseze pe corpul-gazda. Corpul greu al puricelui este capabil sa reziste la o presiune mare, probabil aceasta este o adaptare pentru a supravietui la incercarea de a fi eliminat prin zdrobire sau zgarieturi. 
 
Strangerea cu putere intre degete, este, in mod normal, insuficient pentru a ucide un purice. Este posibil sa il elimini prin lipirea/prinderea individuala cu banda adeziva sau cu ceara de albine topita, sau prin rularea brusca a acestuia intre degete pentru a-l anihila, strivindu-l apoi cu unghiile. De asemenea, puricii pot fi inecati in apa si nu pot supravietui contactului direct cu insecticid pentru purici, care se gasesc in comert.
Puricii depun oua, albe, de forma ovala, mai usor vizibile cu ajutorul unei lupe. Larva este mica, palida, are peri care acopera trupul de asemanarea viermelui, nu are ochi, si are aparatul bucal adaptat la mestecat. Larva se hraneste cu diferite materiale organice, in special fecale de purici maturi. Dieta puricilor adulti consta exclusiv din sange proaspat, in faza pupala, larva este inchisa intr-o matase, ce acopera coconul.
 
Zonele corporale preferate de purici pentru a se hrani sunt, in general, gleznele si picioarele. Reactia imediata consta in aparitia unei zone mici, de consistenta mai tare, colorata in rosu. Puricii produc mancarimi de piele, datorate substantelor toxice pe care le elibereaza in fluxul sangvin al victimei dar pot cauza si alergii severe si, in cazuri mai grave, anemie, infestare cu viermi intestinali sau afectiuni stomacale. Iritatiile si senzatiile neplacute de mancarime dureaza de la cateva minute pana la ore sau chiar zile.
 
Cum putem evita puricii si sa gasim cea mai buna solutie purici?

 
Cel mai eficient mijloc de antipurici consta in mentinerea curateniei, a igienei corporale si amplasarea unui aparat cu ultrasunete antipurici.
Daca ai fost intepat de purici poti sa folosesti unguente si solutii ce contin substante antihistaminice sau hidrocortizoni sau pe baza de calamina, impotriva mancarimii si iritatiilor.
In cazul locuintelor invadate de purici, unul dintre cei mai eficienti dusmani este aparatul antipurici Vario Blister 76,00 RON cu TVA.
Dupa conectarea aparatului antipurici la reteaua electrica, acesta emite unde ultrasonice sunet care va alunga puricii din aria de acoperire.
 
Acest aparat antipurici actioneza impotriva lor prin emisia de semnale acustice cu frecvente reglabile manual in functie de tipul de daunatori: pozitia A pentru purici 7 kHz
Aparatul antipurici acopera suprafata de 40 m² în spatii închise. Pentru eficenta in  combatere purici, va recomandam folosirea acestui aparat antipurici, in fiecare camera, pentru a stopa infestarea lor.
Aceasta solutie purici actioneaza fara substante chimice, fara pericole pentru oameni, animale si mediul inconjurator.

Magazin.anti-daunatori.ro este un magazin online dedicat exclusiv comercializarii produselor impotriva daunatorilor casei si familiei Dvs.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

101 reguli pentru postarea pe acest blog. Cititi-le si respectati-le!
Regula 1-100: Pastrati un limbaj decent
Regula 101: VREO = OK; VRE-O = NOT