luni, 30 aprilie 2012

Combaterea cartitelor

Cartitele sunt animale ce traiesc in mod normal in paduri dar, din cauza restrangerii ariei de viata si datorita capacitatii lor de adaptare cu usurinta la orice conditii, se intalnesc adesea in gradini, chiar si in zonele urbane.
Prezenta acestor animalute in gradini poate duce la numeroase pagube astfel ca este foarte important sa previi atacul lor, inainte sa le deterioreze gazonul, plantele sau legumele din gradina.
 
Iata cateva informatii despre combaterea cartitelor.
Cartitele sunt animalute insectivore si nu rozatoare.
Cartita este raspandita aproape in toata Europa ajungand in Asia centrala si septentrionala; in apli urca pana la 2000 de m. La noi se gaseste pe arii largi intre ses si munte.
Traieste numai in subteran, intr-o galerie complicata , ce se recunoaste in afara prin musuroaiele de pamant.
Astfel, hrana lor se bazeaza pe nevertebrate, si mai ales rame care reprezinta sursa principala de hrana si cu mici insecte, oua si larve ale acestora care traiesc in pamant, chiar paianjeni, dar si radacini sau tulpini subterane ale unor plante..
Au dimensiunea unui sobolan, cu capul acoperit cu o blana inchisa la culoare, sunt aproape lipsite de vedere si nici la capitolul miros nu satu prea bine.
Cartitele sapa neincetat pentru a construi o retea de tuneluri, putand sapa chiar pana la 4 metri si jumatate pe ora. Principalul scop al acestei activitati neincetate de sapare a tunelurilor este gasirea hranei.
De altfel, cartitele sapa doua tipuri de tunele:
  •  unele verticale, catre ascunzatori aflate departe de suprafat
  •  altele orizontale, la un nivel superior, pentru depozitarea proviziilor.
Cartitele s-au adaptat genetic la supravietuirea in subteran. Toate cartitele sunt obligate sa inspire propriul aer expirat, care este deja suprasaturat cu dioxid de carbon. In aceste conditii, secretul supravietuirii cartitei in galerii este capacitatea globulelor rosii din sangele mamiferului de a elimina surplusul de CO2.
O alta trasatura speciala a acestui animalut este aceea ca este dotat cu un al doilea deget mare, care, dupa cum sustin oamenii de stiinta, constituie un os al incheieturii, ce ajuta cartita sa se deplaseze.
   
   Beneficii si pagube cauzate de cartite
  • Sapa tuneluri subterane, cartitele au un rol important in aerarea solului si in combinarea straturilor de pamant.
  • Se hranesc cu diverse insecte daunatoare, cu ouale si larvele acestora.
  •   Pot provoca si pagube in gradini pentru ca pot distruge bulbii si radacinile plantelor
  •   Apar si dispar in functie de sezon. Cartitele pot migra dintr-o parte in alta a anumitor zone sau pot repopula de tuneluri abandonate.


Pentru a avea un gazon perfect, fara musuroaie este indicat sa apelezi la aparate anticartita.
Pentru combaterea cartitelor, cele mai eficente sunt aparatele de frecventa joasa speciale sunt utile pentru ca alunga cartitele din zonele cu probleme. Va recomandam aparatul anticartita Pestmaster AG625. Aceste aparat anticartita  functioneaza pe principiul imprastierii undelor de joasa frecventa pe sub pamant.

Aceste vibratii se propaga prin pamant, fiind resimtite de animalele pe care dorim sa le combatem pana la o distanta de aproximativ 625 de metri patrati in cazul unui singur aparat anticartita
Vibratiile sunt emise la intervale de timp regulate, pentru a simula miscari ale pamantului, ce sunt percepute si interpretate de daunatori ca potantial pericol si vor parasi zona acoperita de aparat anticartita. Pe langa vibratii, aparatul anticartita mai emite prin intermediul unei boxe si sunete, pentru a spori eficienta dispozitivului. 
 
Aparatul anticartita Pestmaster AG625 se alimenteaza prin intermediul unui panou fotovoltaic direct de la lumina Soarelui. Pentru combaterea cartitelor, acest aparat anticartita nu necesita asadar verificarea si schimbarea periodica a bateriilor, sporind confortul in exploatare si intretinere. Acumulatorii incorporati in aparat anticartita vor inmagazina energia acumulata in timpul zilei, pentru a alimenta aparatul anticartita si pe timpul noptii.
 
Magazin.anti-daunatori.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

101 reguli pentru postarea pe acest blog. Cititi-le si respectati-le!
Regula 1-100: Pastrati un limbaj decent
Regula 101: VREO = OK; VRE-O = NOT