vineri, 27 aprilie 2012

Cum scapam de frica de caini maidanezi?

Termenul maidanezi desemneaza populatia – in continua crestere – a cainilor de rasa comuna, fara stapan, care a ajuns o prezenta constanta si ingrijoratoare in spatiul fostei Uniuni Sovietice si in Balcani. Implicatiile fenomenului pot fi urmarite si in India, Grecia, China sau Irak. 
Cainii sunt animale de haita (fiind inrudiţi cu lupii) si recunosc ierarhia. In haite ei au un mascul alfa, pe care il urmeaza şi caruia i se supun. El mananca mai mult, el mananca primul. Cainele, la fel ca şi omul, nu are un simt dezvoltat al egalitaţii şi va incerca mereu sa aspire la cea mai inalta treapta posibila a ierarhiei din grupul lui social.
Subiectul cainilor fara stapan revine an de an in atentia mass-media si implicit a opiniei publice. Se cauta soluțiile cele mai convenabile, se analizeaza variante sau se discuta legi, dar in final ramanem tot la nivelul de initiativa. Maidanezii continua sa se inmulţeasca, iar noi continuam sa ne minunam si sa ne intrebam ce e de facut contra cainilor.
Taberele sunt atat de bine delimitate, incat nu e loc de intors. Ori eşti pro, ori eşti contra cainilor.
Cainele fara stapan a impartit societatea romaneasca, in ultimii 20 de ani, in doua tabere adverse care au ajuns sa se dusmaneasca de moarte: cei care sunt contra cainilor vor eutanasierea lor si cei care vor sa ii protejeze cu orice pret.

Segmentul nehotaraţilor nu exista.Un lucru este insa cert pentru marea majoritate a cetaţenilor: caini caţi vezi pe strazile din Romania, nu ştiu daca vei vedea in alta ţara a Uniunii Europene.Ceea ce se observa insa este castrategiile propuse contra cainilor se concentreaza indeosebi asupra reducerii numarului maidanezilor, intrucat problema cresterii agresivitatii acestora ramane secundara.  In 2010, bilantul proliferarii necontrolate a cainilor comunitari e catastrofal: oameni muscati, caini care umbla liberi pe strazi, cadavre de animale pe sosele, accidente rutiere cauzate de animale, otraviri salbatice ale cainilor.

In aceasta situaţie ramane intrebarea: ce e de facut contra cainilor?
Eutanasierea cainilor din punct de vedere uman nu este cea mai buna solutie.
Nu poţi extermina toti maidanezii, cum nici nu poti fi de acord nici cu inmultirea lor peste masura. Pentru a avea propria protectie contra cainilor va oferim singura solutie: aparat ultrasunete caini. 

Super Dog Chaser – Dispozitiv mobil pentru protectia oamenilor contra cainilor agresivi 

Acest aparat ultrasunete caini emite ultrasunete prin intermediul unei boxe speciale, capabila sa redea sunete peste 20.000 Hertzi, prag de la care urechea omului nu mai aude.
Insa aceste unde ultrasonice sunt foarte deranjante pentru caini, provocandu-le un disconfort auditiv, ce ii va obliga sa se indeparteze de acest aparat ultrasunete caini.

 
Acest aparat ultrasunete caini dispune de doua leduri puternice, de culoare alba, ce vor speria animalul, suplimentand si mai mult eficienta acesstui aparat ultrasunete caini.
Aparat ultrasunete caini: functioneaza cu o baterie de 9V, neinclusa in pachet.
Aparat ultrasunete caini are cu 3 moduri de operare presetate, fiecare mod de functionare fiind atribuit unui buton situat pe panoul frontal al dispozitivului.

Butonul din stanga va actiona doar ledurile frontale, ce vor ramane aprinse atata timp cat aveti degetul apasat pe buton. Poate fi folosit astfel si ca o lanterna pe timpul noptii contra cainilor, in masina sau in alte locuri intunecate.
Butonul din centru va activa modul LED intermitent + ultrasunete. Undele ultrasonice acestui aparat ultrasunete caini, vor ataca sistemul auditiv al cainelui, iar LED-urile putenice vor amplifica panica animalului, fortandu-l sa se retraga.

Butonul din partea dreapta a aparatului ultrasunete caini functioneaza doar in modul ultrasunete, atata vreme cat este apasat.
Avantaje:
Este o metoda umana si eficienta contra cainilor agresivi. Nu produce leziuni sau alte probleme animalului, ci doar il sperie cu ajutorul ledurilor, iar  ultrasunetele emise il vor obliga sa se retraga.
 
Aparat ultrasunete caini ooate fi purtat foarte usor, intrucat are o greutate, precum si dimensiuni reduse. Intrucat nu foloseste substante toxice, si nu prezinta un pericol de electrocutare sau inhalare de otravuri, poate fi folosit chiar si de copiii care se intorc acasa seara de la scoala, printre blocuri, sau pe drumuri unde haitele de caini sunt prezente. 
Ideal pt. postasi, biciclisti, joggeri, politisti, echipe de interventie, curieri, femei, batrani si persoane cu fobii de caini. 

Magazin.anti-daunatori.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

101 reguli pentru postarea pe acest blog. Cititi-le si respectati-le!
Regula 1-100: Pastrati un limbaj decent
Regula 101: VREO = OK; VRE-O = NOT