marți, 3 aprilie 2012

Cum afecteaza aparatele noastre cu ultrasunete pisicile?

Pisicile domestice sunt mamifere carnivore de mici dimensiuni. Ele au trait alaturi de oameni pentru ultimii 9.500 de ani. Ele sunt una dintre cele mai populare animale de companie din lume. Pisicile au un simt al echilibrului mult mai dezvoltat decat al oamenilor. Acest lucru se datoreaza faptului ca semnalele nervoase transmise de la ochi la muschi si incheieturi functioneaza foarte rapid.
Nu uitati ca pisicile domestice sunt inrudite cu tigrii, panterele, leoparzii si toata gama de feline existenta pe suprafata terrei; oricat de domesticita ar fi o pisica, pastreaza intotdeauna o urma de salbaticie in comportamentul sau. 
 
 
Coada ridicata si zbarlita, urechile date pe spate, parul de pe ceafa ridicat in forma de creasta – toate acestea sunt semne ca pisica este nervoasa, speriata, se afla intr-o stare de disconfort si ca reactiile ei sunt pe cale de a deveni violente. Cand vine vorba de a infrunta direct pe cineva, pisicile prefera sa evite acest lucru.
posibilitatea de a fugi este intotdeauna prima alegere a pisicilor.
Totusi, atunci cand o pisica prefera sa atace, o face pentru ca fie se simte prinsa intr-un colt fara o alta posibilitate de a scapa, fie pentru ca a invatat dintr-o experienta anterioara. Pisicile isi folosesc coada si pentru a-si transmite emotiile, atat altor pisici, cat si oamenilor.
 
Vederea: Vederea pisicilor este superioara pe timp de noapte fata de oameni, dar inferiorioara in timpul zilei. In medie, campul lor de vizibilitate este estimat la 200 grade, in timp cel al omului la 180 de grade. Pisiciile au abilitatea de a percepe conditiile de luminozitae scazuta, dar este conoscut faptul ca ele pot vedea aproape in infrarosu.

Auzul: Pisicile percep sunetele la tonuri mai ridicate, fata de caini. Ele pot auzi sunete care sunt  cu 2 octave mai mari fata de oameni şi unu si jumatate octave mai sus, decat cainii. Pisiciile, cand asculta ceva, rotesc urechiile in directia zgomotului. Pisica, cand detecteaza un zgomot puternic, este foarte probabil sa se sperie, sau în cazul în care nu este foarte tare, ea nu da atentie zgomotului.

Cum afecteaza  aparatele noastre cu ultrasunete pisicile?

Unul dintre simturile pisicii cel mai dezvoltat este simtul lor de auz, care ii permite sa auda o gama de frecvente mai inalte, decat pot auzi oamnenii. Dispozitivele noastre de antipisici sunt calibrate, pentru a emite frecvente pe care le pot auzi pisicile, in scopul de a le respinge pe ele. Nivelurile utilizate de aparatele antipisici au fost aprobate de catre Societatile de Protectie ale Animalelor. Aparatul antipisici, cand este in functiune, urechea umana nu poate sesiza niciun zgomot si aparatul este complet silentios. Insa pisicile pot percepe aceste unde sonore de inalta frecventa emise de aparat antipisici, astfel afectand in mod neplacut pisiciile si obligandu-le sa paraseasca zona in care sunt montate aparatele.
 
 
 
Pisicile vagaboande, in general sunt agresive si ce puteti face pentru a le reprima acest comportament?
Pentru a alunga pisiciile, se poate realiza cu ajutorul aparatului antipisici  cu ultrasunete si senzor de miscare Animal Away Plus.
Dispozitivul antipisici este alimentat de 2 baterii de 9V, deci se poate amplasa practic oriunde, fara a fi nevoie sa intindeti prelungitoare prin curte sau sa va limitati la zonele unde sunt prize.
 
In partea frontala, dispozitivul antipisici are un senzor de miscare infrarosu (PIR). Acesta va detecta miscarea, si va declansa ultrasunetele emise de un difuzor special, capabil sa emita sunete cu frecvente intre 18.000 Hz-24.000 Hz.
Senzorul infrarosu pt. detectarea miscarii creste eficienta aparatului, intrucat elimina consumul inutil al bateriilor. Astfel, aparatul antipisici va emite ultrasunete si va consuma curent doar cand va simti prezenta miscarii, in rest fiind intr-o stare de repaus, cu un consum minim, doar pt. alimentarea senzorului.
Suprafata acoperita de aparat antipisici: aprox. 300mp, in forma conica, cu deschidere la unghi de 70º, la o distanta de detectare de max. 12m

Magazin.anti-daunatori.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

101 reguli pentru postarea pe acest blog. Cititi-le si respectati-le!
Regula 1-100: Pastrati un limbaj decent
Regula 101: VREO = OK; VRE-O = NOT