Dihorii sunt animale carnivore de talie mica, foarte agere, au corpul alungit si mladios, membrele scurte si coada lunga. Ei traiescin libertate 13-15 ani. Cunoscuti si folositi inca din antichitate la vanatoarea de iepuri si pentru starpirea sobolanilor, dihorii pot fi crescuti cu succes si ca animale de companie.
Hrana dihorului este foarte diversificata. El mananca orice, inclusiv rozatoare si broaste.
Locuitorii il vaneaza sau il omoara fie pentru blana lui, dar si pentru faptul ca este un mare consumator de oua, pui sau pasari domestice adulte.
Dihorii salbatici au blanita brun-negricioasa, corpul maiscurt si mai indesat, comparativ cu cei crescuti in captivitate. Lungimea corpului este de 35-38 cm, iar cea a cozii de 12cm.
Are o greutate corporala de 0,9-2,0 kg, masculul fiind mai mare ca femela. Pe spate, blana are culoarea cafenie-castanie intunecata, iar pe abdomen cafenie, mai deschisa.
Dihorii salbatici sunt vanatori inraiti, au o activitate nocturna, parcurgand distante mari, de 5-10 km, in jurul cuibului.
Ei vaneaza reptile, pasari, rozatoare, insecte etc, muscand prada deceafa, ceea ce nu-i permite victimei sa se apere.
Activitatea maxima se inregistreaza toamna si primavara.
Dihorul salbatic este intalnit cu predilectie prin tufisuri, pe malurile raurilor cu vegetatie spontana si in poienile cu denivelari, unde seascunde in diferite galerii. in preajma locuintelor omenesti, se adaposteste in sirele de paie si fan, hambare si in gramezi de lemne.
Culcusul si-l amenajeaza pe o distanta de 0,4-1 m, iar terenul il marcheaza cu secretia glandei anale, foarte urat mirositoare, care are rolul de a apara cuibul (puii dar si animalele adulte), de caini si alti dusmani naturali.
Prevenire: ca metode de prevenire a aparitiei dihorului exista solutia, si anume impiedicarea accesului prin aparat antianimale.
Aparatul antianimale PR-220.6 pentru alungarea dihorilor este conceput pentru a face fata infestariior de dihori intr-un mod ecologic, fara poluanti sau produse chimice
Dispozitivul antianimale este eficient atat impotriva dihorilor, cat si a soarecilor, sobolanilor, cainilor, pisicilor, veveritelor, dihorilor, nevastuicilor, vulpilor, liliecilor, unor insecte zburatoare. Este o noua metoda care reprezinta o descoperire inovatoare in combaterea daunatorilor.
Ideal pentru case, garaje, depozite, birouri, restaurante.
Aparatul antianimale PR-220.6 emite ultrasunete puternice, care afecteaza capacitatea auditiva si senzoriala a daunatorilor si in cele din urma ii determina sa paraseasca zona afectata, unde este instalat aparatul antianimale. Datorita frecventei inalte, ultrasunetele nu deranjeaza sau afecteaza in niciun mod omul. Emiterea constanta a ultrasunetelor si lumina intermitenta impiedica functiile vitale ale jderilor si cauzeaza panica in randul acestora. De asemenea,aparatul antianimale influenteaza procesele de imper echere si hranire, determinandu-i dupa un anumit timp sa paraseasca zona.
Produsul antianimale PR-220.6 are o gama larga de frecventa impartita in trei moduri de functionare, permitand utilizatorului sa aleaga modul care se potriveste cel mai bine cazului sau de infestare, cuprinzand gama de frecventa 8 kHz – 41 kHz. Aparatul antianimale acopera suprafata de 360 mp si este potrivit pentru utilizarea lui in timpul noptii sau in incinte izolate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
101 reguli pentru postarea pe acest blog. Cititi-le si respectati-le!
Regula 1-100: Pastrati un limbaj decent
Regula 101: VREO = OK; VRE-O = NOT