joi, 19 aprilie 2012

Modalitate de alungare a vrabilor prin dispozitiv anti pasari cu ultrasunete

Vrabiile sunt printre cele mai cunoscute si mai frecvente pasari antropofile din preajma locuințelor.
Masculii au în general penajul mai colorat de un cafeniu patat pe spate. În rest domina culoarea cenusie cu dungi mai închise, femelele fiind de o culoare cenusie striata. Picioarele si gherutele lor sunt facute special pentru a se agata de crengi sau sarma, fire, cabluri. 

Vrabiile sunt într-un numar mare în regiunile mai joase, ajungând sa traiasca pe langa asezari omenesti si in regiuni muntoase. Sunt pasari sedentare.
Femela depune de trei ori pe an 4-5 oua albe patate. Ouale sunt clocite timp de 14 zile de ambii parinți.
Din pacate vrabiile sunt o specie foarte adaptabila si au invatat cu succes cum sa-si faca cuib in elementele de structura ale unei constructii.

Vrabiile se aduna adesea in stoluri mari pentru a hrana si locuri de dormit, forţând agresiv alte pasari din teritoriile lor. Vrabiile prefera sa-si faca cuiburi în locuri închise, cum ar fi mici obloane, conducte de drenaj, capriori sau metal ondulat.
Aceste pasari daunatoare, au in medie aproximativ 20 de pui pe an, permiţând ca numarul lor sa creasca rapid pana la nivelurile de infestare.

Vrabiile reprezinta o problema din ce in ce mai des intalnita in zonele urbane. Ele-si amenajeaza cu grija cuibul lor,  isi cresc cateva randuri de pui si gata.
Ele fac vara baie linistite in praf cu scopul de a scapa de paraziti, atat de simplu. rabiile sunt in general pasari-daunatoare galagioase mai ales atunci cand se aduna in stoluri. In afara zgomotului deranjant, problemele pe care le cauzeaza sunt des intalnite in unitati de preparare sau distributie de produse alimentare, unde gasesc locuri pentru cuib si hrana din abundenta.
 
Excrementele vrabiilor contin acid uric, care este foarte coroziv şi poate provoca pagube importante la metale si alte substraturi – daca “se cuibaresc” pe perioade lungi de timp. În plus, bacteriile, diverse tulpini de fungi şi ectoparaziţi gasiti în excrementele de vrabie şi materialele folosite la cuiburi sunt responsabile pentru o serie de boli grave, inclusiv histoplasmoza, encefalita, Salmonella, meningita, toxoplasmoza şi altele.In general, cu pasarile e greu de luptat, pentru ca sunt foarte adaptabile si foarte inteligente.
Exista totusi masuri care pot fi luate pentru minimizarea riscurilor si daunelor produse de vrabii. 

Iata solutiile anti pasari, care au intr-adevar efect scontat. 

Solutii eficiente anti pasari:

Prima masura pe care o poti lua, este sa transformi acest loc intr-unul cat mai neospitalier pentru ele, folosind un dispozitiv anti pasari care emite ultrasunete  de inalta si joasa frecventa, ce afecteaza sistemul nervos al vrabilor, acestea fiind foarte sensibile la unde ultrasonice. Acest dispozitiv anti pasari are  cinci moduri de functionare.
Dispozitivul anti pasari este dotat cu 3 LED-uri colorate, galben, rosu si verde, fiecaruia corespunzandu-i unul din cele 5 moduri de functionare.
  1. Mod ultrasunete + alarma + flash – LED galben
  2. Mod flash – LED verde
  3. Mod ultrasunete + alarma – LED rosu
  4. Mod flash la intervale de 30 de secunde – LED rosu intermitent
  5. Mod ultrasunete – LED verde intermitent
LED-urile frontale, foarte luminoase si puternice, sperie animalele, alungandu-le din raza de actiune acestui dispozitiv anti pasari.
Alarma puternica emisa de dispozitiv anti pasari poate fi auzita si de om,vrabii, caini, pisici, si are rolul de a speria daunatorul.

Indiferent de modul de functionare, acest dispozitiv anti pasari sesizeaza prezenta daunatorilor cu ajutorul unui senzor de miscare aflat in partea din fata a aparatului. Suprafata acoperita de dispozitiv anti pasari este de 70 mp.
Dupa o perioada mai lunga de timp in care se foloseste repelentul, pasarile se obisnuiesc sa evite zona si astfel nu vor mai aparea.

Magazin.anti-daunatori.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

101 reguli pentru postarea pe acest blog. Cititi-le si respectati-le!
Regula 1-100: Pastrati un limbaj decent
Regula 101: VREO = OK; VRE-O = NOT