marți, 10 aprilie 2012

Exterminarea gandacilor de bucatarie cu solutii non toxice Fendona

Se incapataneaza sa ne ocupe spatiul personal. Omori unul, noaptea te trezesti in chiuveta cu inca zece. Scoti bluza preferata din dulap, dar dupa ea vezi ceva miscand. Este el, gandacul de bucatarie, insotit mereu de prieteni si descendenti. Cum scapam de acesti vizitatori inopinati?

1. Curatenia

Unul din cei mai importanti pasi in eradicarea acestei probleme contra gandacilor este cel al curateniei. Nu mai tineti vasele nespalate in chiuveta pana se fac cat un munte. Nici gunoiul nu trebuie lasat mai mult de 48 de ore.
Utilizati aspiratoare cu saci de unica folosinta si aruncati-i imediat cum ati terminat curatenia. Nu folositi niciodata matura, deoarece veti ajuta la raspandirea oualor in intreaga casa.
Nu este necesar sa riscati. Gandacii de bucatarie se inmultesc si se dezvolta rapid. Unul este suficient.
Trebuie facuta constant o curatenie generala, insotita de miscat mobila si uitat prin toate ungherele. Un lucru cunoscut este ca focarele de inmultire sunt bucataria si baia. O solutie este si punerea de gresie si faianta, una mai scumpa cei drept, dar care da rezultate in 90% dintre cazurile celor cu apartamente nerenovate.
Pe de alta parte, apartamentul trebuie izolat cat se poate de bine. Pana si la aerisirea de la baie ar fi buna o plasa de tantari. Foarte important de acoperit sunt gaurile din jurul tevilor si pana la urma orice alte zone prin care comunicati cu vecinii sau cu exteriorul. Daca dupa izolare urmeaza o exterminare bine facuta, teoretic, gandacii nu mai au de unde sa apara.

2. Exterminarea cu solutii antigandaci non toxice

Prietenii v-au povestit ca nu puteti scapa de gandaci decat cu Regent (folosit impotriva gandacilor de Colorado)? Luati-va gandul! Este interzis de ceva timp de Uniunea Europeana si daca nu cunoasteti pe cineva care isi permite sa va dea din stocul propriu, atunci la farmaciile veterinare nu il veti mai gasi.
Majoritatea substantelor de acest tip sunt toxice, asa ca dupa ce le-ati dizolvat, cel mai probabil in apa pusa intr-o sticla de solutie de curatat cu pulverizator, trebuie avuta mare grija la aplicare. Vaporii va pot scoate din casa in cateva secunde, iar gandacii pe care i-ati speriat in zona in care ati apucat sa dati se vor refugia in restul locuintei.

Aveti la dispozitie doua modalitati contra gandacilor de bucatarie si anume:
1. folosirea insecticidelor contra gandacilor, care ii omoara rapid
2. utilizarea unui aparat ultrasunete gandaci menita sa tina gandacii ajunsi la maturitate la distanta.

In cazuri de infestare majora se recomanda utilizarea celor 2 metode contra gandacilor in paralel.
Folosirea insecticidului contra  gandacilor va scapa de problema rapid, insa ofera o protectie de 60 – 90 de zile dupa care reinfestarea poate sa apara. 
Trebuie sa intelegeti ca gandacii au un cilcu de dezvoltare de cateva luni pana ajung la maturitate sexuala cand ajung sa fie afectati de ultrasunete generate de aparat ultrasunete gandaci. Asadar, folosirea insecticidelor este obligatorie, insa gandacii au ajuns in locuinta Dvs. de undeva, si prin acel punct de acces vor continua sa revina. Daca utilizati aparatul cu ultrasunete acestia nu vor gasi un loc placut unde sa stea si sa se inmulteasca si se vor retrage prin locul pe unde au intrat. De obicei aceste zone sunt caile de aerisire, spatiile dintre tevi, ventil de scurgere si alte spatii goale din pereti.
Nu va recomandam sa achizitionati un aparat ultrasunete gandaci in cazul unei “invazii” de mai mare amploare si sa continuati sa vedeti gandaci, pentru ca asa se va intampla. Din ouale depuse vor continua sa iasa alti gandaci, care pana ajung la maturitate nu sunt afectati de ultrasunete emise de aparat ultrasunete gandaci .

Achizitionati un insecticid Fendona.
2 fiole Fendona (1 cutie * 27,50 lei) de cate 10 ml
 
Fendona 15SC combate insectele( tantari si insecte taratoare)  prin actiune de contact si ingestie.
Eficacitatea sa deosebita este data de faptul ca substanta activa formeaza particule care se lipesc de corpul gandacilor , furnicilor, puricilor si a altor daunatori. Substanta activa din aceste particule este absorbita prin contact provocand iritarea insectelor in urmatoarele 5 minute.
Cand insecta incearca sa inlature aceste particule vine de fapt in contact cu si mai multa substanta urgentand procesul de absorbtie. Poate provoca efectul de soc in mai putin de 30 de minute dupa care moartea insectelor surviene in decurs de 24 de ore.

3. Cum se face aplicarea?

Aplicati amestecul de 20 ml intr-un litru de apa intr-o sticla de solutie de curatat cu pulverizator si aplicati in toate zonele ascunse ale camerelor, in spatele dulapurilor de bucatarie, in cuptorul aragazului, pe pardoseala, sub pat, intre elementii caloriferului, dupa biblioteci si chiuvete. Incearcati sa nu omiteti nicio zona, deoarece este posibil sa fi protejat o fericita familie de gandaci.
O solutie contra gandacilor este sa va acoperiti bine fata cu un prosop umezit, pe care sa il legati strans, in asa fel incat sa nu inspirati direct vapori, pe nas sau pe gura.
Dupa ce aplicati insecticidul contra gandacilor trebuie sa aerisiti locuinta aproximativ 2 ore.

4. Utilizarea unui aparat ultrasunete gandaci

 
Achizitionati cel putin 2 aparate cu ultrasunete 6 RC. Avem  o promotie 2 aparate la 100 lei. Fiecare aparat ofera o protectie contra gandacilor pentru 20 mp.
Problema cu ultrasunetele este ca nu se propaga prin pereti. Ideal ar fi nevoie de un aparat ultrasunete gandaci pentru fiecare incapere.
Important este sa aveti un aparat in bucatarie si unul intr-o zona care sa permita propagarea ultrasunetelor intr-un spatiu cat mai mare. De ex. pe hol, undele vor ajunge si in camere daca usile sunt lasate deschise.
detalii despre produs:
Magazin.anti-daunatori.ro este un magazin online dedicat exclusiv comercializarii produselor impotriva daunatorilor casei si familiei Dvs.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

101 reguli pentru postarea pe acest blog. Cititi-le si respectati-le!
Regula 1-100: Pastrati un limbaj decent
Regula 101: VREO = OK; VRE-O = NOT