vineri, 6 aprilie 2012

Cum sa amplasam aparatele antigandaci intr-un apartament cu 2 camere?

De-a lungul timpului, omul si-a creat o biocenoza proprie – influentata de activitatea economica a omului, in ea a introdus animalele domestice, dar fara voia lui au patruns aici si alte elementele sinantrope. Din aceasta categorie, pentru a enunta doar vietuitoarele cele mai cunoscute, fac parte : mustele, sobolanii, soarecii si gandacii de bucatarie.
Specia gandacilor de bucatarie este foarte bogat (aproximativ 3 500), insa majoritatea acestora traiesc in tarile calde. In casele noastre s-au asociat doua dintre ele, si anume: gandacul galbui-roscat (Blattella germanica)  si gandacul negru (Blatta orientalis).
 
 
Adultii speciilor amintite se deosebesc cu destula usurinta, prin faptul ca, pe linga diferenta de culoare,  gandacul galbui-roscat prezinta doua dungi longitudinale, de culoare mai inchisa, pe pronot (scutul toracal intre cap si aripi), si aripile bine dezvoltate, in timp ce la gandacul negru aripile sant prezente numai la masculi – si aici scurtate -, nedepasind capatul posterior al abdomenului, la femela fiind reduse la niste solzi. Pentru deosebirea stadiilor lor de dezvoltare – larvele -, care seamana cu adultii, avand doar dimensiuni mai reduse, aripile nu pot fi luate in consideratie, deoarece inca nu s-au dezvoltat.

Ambele specii iubesc caldura, umezeala si intunericul; surprinsi de lumina, ei nu zboara,  ci  fug,  cu  viteza,  catre  cel  mai apropiat ascunzis. Corpul lor turtit favorizeaza adapostirea in cele mai inguste crapaturi.
In gospodariile noastre gandacii de bucatarie se cuibaresc de preferinta in bucatarie si baie, in preajma instalatiilor cu apa calda sau a altor surse de caldura, precum compresoarele din spatele frigiderelor, pe sub mobilier, in spatele cazii, a chiuvetelor, in spatiul format de sipci intre perete si podea, in spatele placilor de faianta, mai ales cand exista crapaturi libere intre ele etc.
Intre cele doua specii de gandaci exista si diferente de comportament. Gandacul galbui-roscat este o specie cataratoare, fapt care explica larga sa raspandire pe verticala. Canalele cu instalatii tehnice si cele de ventilatie, apartinand cladirilor cu mai multe etaje, faciliteaza raspindirea lor.
 Gandacul negru prefera, in schimb, plimbarile pe orizontala, fiind intalnit mai frecvent in subsoluri, partere, depozite etc.
 
Datorita acestei comportari poporul il mai numeste gandacul brutariilor.
Regimul lor alimentar este omnivor; astfel, nu exista o preferinta pentru o hrana anumita. In locuri mai uscate se observa optiunea pentru alimentele suculente.
Mananca orice, chiar si urmele de ulei de pe pereti.
In cazul in care infestarea este minora, va recomandam folosirea unui aparat gandaci, care emite ultrasunete, de inalta frecventa peste 20.000 hertzi, care ii afecteaza sistemul lor nervos si cel auditiv. Acestia vor fi nevoiti sa paraseasca zona acoperita de aparat, fiind constant bombardati cu aceste unde ultrasonice. In cazul, in care detineti un apartament cu  2 camere recomandare noastra este sa amplasati cate un aparat gandaci in bucatarie,  in baie si in camera.
 
 
 
Daca bucataria Dvs. este legata cu holul, (asa cum apare in poza) si depaseste suprafata de 20 mp, este nevoie sa utilizati un aparat gandaci, care are capacitate de a acoperi o suprafata mai mare. Va informam ca suprafata acoperita de un aparat gandaci chiar daca este mai mare, decat suprafata unui apartament poate fi afectata, din cauza ca ultrasunetele emise de aparat gandaci nu trec prin pereti sau obiecte solide, va informam ca suprafata acoperita de aparat, care este de aproximativ 120mp, poate fi afectata. 
 
 In cazul nostru am folosit 11 RC-aparat gandaci pentru 120 mp, pentru a patrunde ultrasunetele in bucatarie si hol. Aparatul se pozitioneaza pe o suprafata plana, fara insa sa ii obturati boxa situata pe panoul frontal cu niciun obiect solid.
In baie se poate aseza un aparat gandaci portabil, care functioneaza cu  baterie (4×1.5V AA), deoarece montarea prizei este interzis sin cauza umiditatii si riscului de electrocutare. Acest aparat gandaci acopera suprafata de 20 mp.
In zona camerei puteti amplasa un aparat gandaci 6 RC pe priza, care  alunga gandacii din aria de acoperire, aigurandu-va astfel confortul dorit.
 
Magazin.anti-daunatori.ro este un magazin online dedicat exclusiv comercializarii produselor impotriva daunatorilor casei si familiei Dvs.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

101 reguli pentru postarea pe acest blog. Cititi-le si respectati-le!
Regula 1-100: Pastrati un limbaj decent
Regula 101: VREO = OK; VRE-O = NOT