marți, 17 decembrie 2013

O scurtă introducere despre albine si viespi

Albinele și viespile sunt considerate insecte benefice, dar că sunt puțin inconfortabile pentru oameni, mai ales pentru cei a caror sensibilitate este severa la intepaturile lor. Din cauza alergiei nu se bucură atunci cand sunt intepati. În acest post, vom arunca o scurtă privire la mai multe tipuri de albine, , deoarece fiecare dintre aceștia au caracteristici distincte din punct de vedere fizic, al obiceiurilor alimentare si al locurilor  preferate de cuibărit.
1 . Albinele sunt insecte sociale; cuiburile lor, care constau din celule de ceară unite intr-un fagure, sunt cele mai des întâlnite în stupi artificiali, copaci goi, ziduri goale și mansarde. De culoare portocaliu sau maro, albinele lucrători adulți sunt de lungimea 1,2 cm – 1,6 cm, și, în general, înțeapă numai omul, atunci când sunt strivite accidental.
2 . Bondarii sunt, de asemenea, albine sociale. Aceste insecte mari au culoarea galbenă și neagră, sunt pufoase și trăiesc în cuiburi subterane. Ele nu trebuiesc confundate cu viespile criminale, care trăiesc de asemenea în zone subterane.
3 . Albinele Carpenter, care arata foarte similar cu bondarii, sunt albine solitare care trăiesc în tuneluri de lemn. Nu este neobișnuit de a găsi aceste insecte dupa zumzetul lor spre intrarea unui șopron vechi într-o o zi caldă. În afară de pagubele pe care le pot face structurilor de lemn atunci când sunt lăsate netratate, albinele tâmplar sunt, în general inofensive.
4 . Viespile criminale trăiesc în viziuni din nisipul solului ce se pot observa de multe ori ca mușuroaie supradimensionate. Dimensiunea lor mare – aproape doi centimetri lungime – ii sperie pe oameni, dar este puțin probabil să înțepe omul cu excepția cazului de auto-apărare. Spre deosebire de bondari, aceste viespe solitare nu sunt pufoase.
5 . Viespile de noroi isi construiesc celulele în formă de tub pe pereții exteriori ai structurilor, în care se hrănesc cu larvele lor paralizate de paianjeni. Aceste viespe solitare rar înțeapă oamenii, și pot fi controlate prin eliminarea pur și simplu a cuiburilor.
Roinsect.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

101 reguli pentru postarea pe acest blog. Cititi-le si respectati-le!
Regula 1-100: Pastrati un limbaj decent
Regula 101: VREO = OK; VRE-O = NOT