vineri, 13 decembrie 2013

Pholcus phalangioides - insecte benefice sau o problema minora

pholcus-phalangioides-5În acest moment al anului, nu este neobișnuit pentru proprietarii de case – mai ales pentru cei care locuiesc în apropierea zonelor împădurite de a descoperi grupuri de paianjeniPholcus phalangioides” în jurul casei lor. Această clasă de Arachnide  sunt paianjeni blânzi, au corpuri maro, sunt mici și cu picioare lungi, subtiri. 
Deși acești păianjeni au opt picioare, cum ar fi vecinii săi de paianjeni, sunt lipsiți atat de glande de matase catsi de  glande de venin, ceea ce înseamnă că nu se poate invârti cu pânze sau cauza oamenilor prejudicii Corpul femelelor are o lungime de aproximativ 9 mm, masculii sunt mai mici. Picioarele sunt de 5 sau 6 ori mai lungi decât corpul, la femele perechea de pricioare din fata ajungând la 5-7 cm. Preferă mediile umede. Pholcus phalangioides este o specie sinantropă, frecvent găsită în locuințe umane. În prezent este întâlnită pe toate continentele, cu excepția Atarctidei. Uneori, mulți se vor aduna pe partea laterală a unei clădiri în cazul în care hrana (insecte mici și materiile vegetale) și apa sunt în apropierea lor. Un grup ar putea fi un semn că furnicile, afidele, omizii, acarienii, sau melcii sunt în apropierea casei.
Deoarece această specie de păianjeni mănâncă dăunători, acesta poate fi considerat benefic, dar atunci când arahnidele chiar dacă sunt suficient de benefice, reunirea lor pot cauza pacoste. Ar trebui să măturați păianjenii cu o mătură, și să căutați pe alți dăunători care poate i-au atras.
Roinsect.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

101 reguli pentru postarea pe acest blog. Cititi-le si respectati-le!
Regula 1-100: Pastrati un limbaj decent
Regula 101: VREO = OK; VRE-O = NOT