joi, 2 august 2012

Daune cauzate de termite

Termitele sunt insecte sociale, care poarta grija de tineri in mod colectiv. Termitele se considera un daunator, deoarece participa la reciclarea lemnului, frunzelor si a altor parti al plantelor. Termitele se impart in 3 categorii:
  • lucratori
  • soldati
  • indivizii fertili
Corpul lucratorilor este diferit fata de indivizi fertili, au culoarea alba de 1 cm lungime si au ochii redusi sau lipsesc. Indivizii fertili au doua aripi si corpul lor are culoarea bruna. Termitele traiesc in musuroaie.
Termitele sunt cunoscute pentru apetitul lor feroce pentru lemn si harnicia devastatoare prin care construiesc casele la pamant, pot fi de folos pentru om. Ele sunt utilizate ca medicamente în lume.


Studiile stiintifice au aratat catermitele poseda in compozitia lor minerale si vitamine. Unii din compusii lor poseda priprietati antibiotice, care reusesc sa anihileze bacterii deosebit de periculoase pentru om, cum ar fi Escherichia coli. Se hranesc cu gandaci de lemn si unele specii ataca doar lemnul, altele deoc.
Termitele au si roluri benefice, cum ar fi fixarea si oxigenarea azotului in pamant, ajutand recoltele.
In anumite colt al lumii termitele sunt delicatese in bucatarii, consumand 100 de grame de insecte contine cu 75 % mai multe calorii decat aceeasi cantitate de friptura de vita. 
 
Problema devine majora in special cand afecteaza lemnul, dar exista numeroase tratamente anti termite, care va pot ajuta sa curatati casa de acesti daunatori periculosi.
Aparatul antitermite combina actiunea ultrasunetelor, ce se raspandesc prin camere si spatii deschise, cu puterea undelor electromagnetice, ce strabat instalatia electrica a casei, alungand daunatorii chiar si din cele mai greu de patruns locuri: de sub podele, din spatele peretilor sau plafoanelor false, din tocurile usilor si ferestrelor, din crapaturile lemnului din care este confectionata mobila, camari si spatii inguste. Modul in care actioneaza aparatul anti termite este unul ecologic si non toxic, ce afecteaza sistemul nervos central al daunatorilor, provocandu-le teama, panica, stres si discomfort auditiv, fortandu-i sa paraseasca zona acoperita de aparat, care este de aproximativ 150mp.
 
Aparatul antitermite se alimenteaza introducandu-l in orice priza normala de 220V, si va incepe sa emita. Va recomandam setarea variabila a ulatrsunetelor la aparatul anti termite, astfel incat frecventele sa se schimbe constant, evitand astfel ca un anume tip de daunator sa se obisnuiasca cu o frecventa si sa devina imun.
In partea de jos a aparatului anti termite, exista LED  de culoare rosie, ce va poate oferi o lumina ambientala foarte placuta noaptea. 
 
Magazin.anti-daunatori.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

101 reguli pentru postarea pe acest blog. Cititi-le si respectati-le!
Regula 1-100: Pastrati un limbaj decent
Regula 101: VREO = OK; VRE-O = NOT