joi, 16 august 2012

Protectie contra puricilor

Puricii pot fi o problema majora pentru oameni si pentru animale. Animalul vagabond poate fi un exponent al promiscuitatii, in care traieste. Puricii prospera in conditii de mizerie.
Puricele, Pulex iritans, numit dupa oamenii de stiinta, paraziteaza organismul uman si poate fi gasit pe caini, sobolani, soareci, porci, cerbi, pasari domestice si vulpi.
 
Purici poate fi o problema majora pentru caini si proprietarii de caine. In plus, puricii pot provoca inflamarea severa a pielii si disconfort, mancarime intensa. Muscaturile sunt resimţite imediat, dar tind sa devina din ce in ce mai iritante, şi sunt adesea dureroase pentru mai mult de o saptamana. Pot cauza unor persoane sensibile alergii la toxinele din salia lor, dermatite, anemie, infestare cu viermi intestinali.
 
Raspandire ciumei in Evul Mediu, s-a datorat puricilor.Boala fost transmisă de la rozatoare la oameni prin intermediul miliardelor de purici, care muscau  atat sobolanii infestati, cat si oamenii întalniti in cale. Un alt factor caracteristic al aceste perioade era lipsa igienei, mizerie omniprezent, deoarece occidentalii se fereau de apa, crezand ca apa reprezinta o sursa de boli chiar moarte.
In anul 1625 puricii au transmis ciuma bubonica si au dus la moartea a 35.000 de londonezii si in anul 1665, tot ei au provocat decesul a 20 000 locuitori ai capitalei britanice.
Puricii fac parte dintre adevaratii ”vampiri” ai lumii vii. Corpul lor sunt comprimate lateral, permitandu-le o deplasare optima printre firele de par sau penele gazdei. Trupul lor este acoperit cu peri si spini scurti, orientati posterior, care ajuta deplasare lor pe corpul victimei.
 
Femela are nevoie sa suga o cantitate cat mai mare de sange, pentru ca astfel rezerva proteica sin organism sa-i permita producerea de oua. Dupa scoaterea trompei din pielea victimei, femela puricelui incepe depunerea oualor pe corpul gazdei, insa exista posibilitatea caderii oualor in mediul inconjurator, care s-ar putea sa nu se distruga. Locurile expuse unde se pot dezvolta ouale sunt: crapaturi din mobila, podea, peste tot unde se gaseste praf sau locurile nisipoase in exterior.
Rata de reproducere: femela poate depune de la 4-8 oua supa fiecare hranire din sangele uman si poate depune sute de oa in timpul vietii ei. In conditii favorabile adultul apare in termen de 3-4 saptamani dupa finalizarea celor 3 stadii larvare.
Aparatele cu ultrasunete ofera protectie contra purici, sigur si eficient pentru proprietarii de animale de companie care au copii sau care au alte animale de companie in gospodaria lor.
 
Este mai bine sa previi, decat sa tratezi locul de purici.
Pentru prevenire va recomandam aparatul de 360 grade, care acopera o suprafata de 370 mp prin emiterea ultrasunetelor.
Puricii cauzeaza un stres emotional, ceea ce duce la un discomfort de a locui in zona infestata de ei. Insecticidul Fendona tine sub control infestarea viitoare de purici, avand remanenta de 90-120 zile.
Aceasta solutie purici actioneaza fara substante chimice, fara pericole pentru oameni, animale si mediul inconjurator. 
 

Magazin.anti-daunatori.ro este un magazin online dedicat exclusiv comercializarii produselor impotriva daunatorilor casei si familiei Dvs.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

101 reguli pentru postarea pe acest blog. Cititi-le si respectati-le!
Regula 1-100: Pastrati un limbaj decent
Regula 101: VREO = OK; VRE-O = NOT