vineri, 17 august 2012

Gandacii de bucatarie sunt rezistenti la anumite insecticide

Gandacii de bucatarie sunt creaturi nocturne, care petrec orele de zi in crapaturile peretilor sau in zonele unde exista o sursa de hrana.
Controlul gandacilor devine tot mai dificil in zona canalelor, conductelor subterane din cladiri. Contaminarea alimentelor se intampla, in momentul cand gandacul se deplaseaza in zona de preparare a alimentelor.
Gandacii populeaza cel mai mult spatiile comerciale, unde se produc sau se pregatesc alimentele, cum ar fi restaurantele, unitatiile de catering.

Dinamica populatiei de gandaci
Nr gandacilor de la inceput Nivelul de control Populatia gandacilor dupa  1 luna Procentajul de la inceputul populatiei
500 95% 170 34%
500 80% 341 68%
500 70% 513 103%
Sursa: Studii efectuate privind evolutia gandacului german in lipsa insecticidelor sau altor aparate de indepartare.

Gandacii de bucatarie sunt omniprezenti, evazivi si prolifici. Gandacii de bucatarie sunt, de asemenea, asociati cu numeroase organisme patogene, o sursa de alergeni umane. Sensibilizarea la alergenul provenit din gandacul de bucatarie, in praful de casa sau ca alergen separat, a fost raportata relativ frecvent in ultimii ani; pot fi infectate bucatariile, aparatura pentru incalzit apa si sistemele centrale de incalzire, aparatele de radio si televiziune, ca si frigiderele deschise. La subiectii sensibilizati alergizarea duce la aparitia astmului bronsic sau a rinitei persistente ca alergen inhalant, dar este incriminat a avea un rol si ca alergen ingestant.

Gandacii de bucatarie pot fi rezistenti la insecticide: 
 
Gandacii de bucatarie pot dobandi rezistenta din punct de vedere fiziologic prin expunerea repetata a insecticidelor. Exista dovezi clare, ca unele specii de gandaci de bucatarie devin potrivnici la ingrediente non toxice, care se regasesc in anumite momeli, refuzand sa se hraneasca din ele sau inceteaza inainte de a consuma  doza letala din insecticid.
Acest lucru inseamna, ca alegerea insecticidului este foarte esentiala.
 
Va recomandam Sanitoxul 21CE pentru gandaci de bucatarie, care este un insecticid cu spectru larg de actiune care prezinta urmatoarele caracteristici: spatiile tratate nu prezinta riscuri pentru oameni si animale, este eficient si asupra gandacilor care au capatat rezinstenta la alte insecticide, se poate utiliza fara restrictii in spatii alimentare, hoteluri, birouri, mijloace de transport  marfa si calatori, fabrici si depozite de alimente.
Combate: gandaci, plosnite, purici, muste, tantari.
Continutul se va dilua intr-un litru de apa si se va aplica prin pulverizare. Puteti trata cu cantitatea de 50 ml de solutie un spatiu de 20 – 30 mp. Pretul de vanzare al acestui insecticid este de 7,98 RON cu TVA.
Acest insecticid contine substanta activa: D.D.V.P. 19,50%,Tetramethrin 1,5%
Produsul vine insotit de aviz sanitar(pentru societatile comerciale ). 

Magazin.anti-daunatori.ro este un magazin online dedicat exclusiv comercializarii produselor impotriva daunatorilor casei si familiei Dvs.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

101 reguli pentru postarea pe acest blog. Cititi-le si respectati-le!
Regula 1-100: Pastrati un limbaj decent
Regula 101: VREO = OK; VRE-O = NOT