Gandacii de bucatarie sunt creaturi nocturne, care petrec orele de zi in crapaturile peretilor sau in zonele unde exista o sursa de hrana.
Controlul gandacilor devine tot mai dificil in zona canalelor, conductelor subterane din cladiri. Contaminarea alimentelor se intampla, in momentul cand gandacul se deplaseaza in zona de preparare a alimentelor.
Gandacii populeaza cel mai mult spatiile comerciale, unde se produc sau se pregatesc alimentele, cum ar fi restaurantele, unitatiile de catering.
Dinamica populatiei de gandaci
Controlul gandacilor devine tot mai dificil in zona canalelor, conductelor subterane din cladiri. Contaminarea alimentelor se intampla, in momentul cand gandacul se deplaseaza in zona de preparare a alimentelor.
Gandacii populeaza cel mai mult spatiile comerciale, unde se produc sau se pregatesc alimentele, cum ar fi restaurantele, unitatiile de catering.
Dinamica populatiei de gandaci
Nr gandacilor de la inceput | Nivelul de control | Populatia gandacilor dupa 1 luna | Procentajul de la inceputul populatiei |
500 | 95% | 170 | 34% |
500 | 80% | 341 | 68% |
500 | 70% | 513 | 103% |
Sursa: Studii efectuate privind evolutia gandacului german in lipsa insecticidelor sau altor aparate de indepartare.
Gandacii de bucatarie sunt omniprezenti, evazivi si prolifici. Gandacii de bucatarie
sunt, de asemenea, asociati cu numeroase organisme patogene, o sursa de
alergeni umane. Sensibilizarea la alergenul provenit din gandacul de
bucatarie, in praful de casa sau ca alergen separat, a fost raportata
relativ frecvent in ultimii ani; pot fi infectate bucatariile, aparatura
pentru incalzit apa si sistemele centrale de incalzire, aparatele de
radio si televiziune, ca si frigiderele deschise. La subiectii
sensibilizati alergizarea duce la aparitia astmului bronsic sau a
rinitei persistente ca alergen inhalant, dar este incriminat a avea un
rol si ca alergen ingestant.
Gandacii de bucatarie pot fi rezistenti la insecticide:
Gandacii de bucatarie
pot dobandi rezistenta din punct de vedere fiziologic prin expunerea
repetata a insecticidelor. Exista dovezi clare, ca unele specii de gandaci de bucatarie
devin potrivnici la ingrediente non toxice, care se regasesc in anumite
momeli, refuzand sa se hraneasca din ele sau inceteaza inainte de a
consuma doza letala din insecticid.
Acest lucru inseamna, ca alegerea insecticidului este foarte esentiala.
Va recomandam Sanitoxul 21CE pentru gandaci de bucatarie,
care este un insecticid cu spectru larg de actiune care prezinta
urmatoarele caracteristici: spatiile tratate nu prezinta riscuri pentru
oameni si animale, este eficient si asupra gandacilor care au capatat
rezinstenta la alte insecticide, se poate utiliza fara restrictii in
spatii alimentare, hoteluri, birouri, mijloace de transport marfa si
calatori, fabrici si depozite de alimente.
Combate: gandaci, plosnite, purici, muste, tantari.Continutul se va dilua intr-un litru de apa si se va aplica prin pulverizare. Puteti trata cu cantitatea de 50 ml de solutie un spatiu de 20 – 30 mp. Pretul de vanzare al acestui insecticid este de 7,98 RON cu TVA.
Acest insecticid contine substanta activa: D.D.V.P. 19,50%,Tetramethrin 1,5%
Produsul vine insotit de aviz sanitar(pentru societatile comerciale ). Magazin.anti-daunatori.ro este un magazin online dedicat exclusiv comercializarii produselor impotriva daunatorilor casei si familiei Dvs.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
101 reguli pentru postarea pe acest blog. Cititi-le si respectati-le!
Regula 1-100: Pastrati un limbaj decent
Regula 101: VREO = OK; VRE-O = NOT