miercuri, 22 august 2012

Pasari daunatoare: prigoriile

Combaterea pasarilor daunatoare care ataca culturile agricole si viata albinelor se face prin utilizarea unui dispozitiv antipasari cu ultrasunete si alarma. In acest caz putem mentiona pasarea prigorie,  care mananca intr-o singura zi intre 50-100 albine, graurii, mierlele, cotofenele, si  alte pasari ca acestea, distrug cantitati insemnate de culturi cum ar fi: floarea soarelui, strugurii si tot ce produc boabe, pomi fructiferi etc. Unele specii sunt protejate de lege si nu pot fi ranite. Singura protectie ar fi alungarea acestora cu ajutorul unui dispozitiv antipasari cu ultrasunete si alarma pentru a speria aceste pasari daunatoare.
 
Pe timp rece si innorat, prigoriile se aduna in stoluri mari, negasind hrana ataca albinele, nefiind afectate de veninul acestora. Cele mai vizate sunt albinele ce se intorc de la cules, deoarece au un zbor mai lin si sunt prinse de aripi, asezandu-se intr-un loc pentru a le manca. Ocazional vaneaza si gandaci si libelule. Cantitatea zilnica de insecte de care are nevoie prigoria este egala cu aproximativ greutatea a 225 de albine. O prigorie isi poate urmari instinctiv prada, prin deplasarea capului, fixand-o frontal. Reprezinta un pericol cand ataca stupinele in stol.
 
Progoriile se remarca printr-un cioc alungit, subtire si usor inconvoiat, aripi lungi si ascutite, picioare scurte si slabe si printr-un penaj divers si viu colorat, care isi face cuibul in maluri lutoase.

Legaturile intre prigorii sunt deosebit de puternice: o prigorie nu smulge niciodata hrana alteia, galeria de cuibarit poate fi vizitata de ceilalti membrii ai coloniei. Noaptea obisnuiesc sa doarma in siruri, apropiate unele de altele, cu corpurile drepte si capul tinut drept in sus.
Dupa luna august, prigoriile vor migra in Africa tropicala si de Est.
Pretul de vanzare unui dispozitiv antipasari difera de suprafata protejata.
Pentru suprafata de:
  • 40 mp, cu o deschidere de 90 de grade este la 218.68 Ron cu Tva. Acest dispozitiv antipasari este prevazut cu ultrasunete, alarma si lampa stroboscopica.
  • 70 mp, cu o deschidere de 110 de grade este la 239 Ron cu Tva. Acest dispozitiv antipasari este dotat cu ultrasunete, alarma si flash-uri.
Magazin.anti-daunatori.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

101 reguli pentru postarea pe acest blog. Cititi-le si respectati-le!
Regula 1-100: Pastrati un limbaj decent
Regula 101: VREO = OK; VRE-O = NOT