joi, 9 august 2012

Informatii despre viespi

Viespile sunt insecte benefice, distrugand un numar mare de daunatori, cum ar fi mustele, imizile etc. Se hranesc cu nectar dintr-o varietate de flori, din cauza nevoilor de energie si sunt considerati polenizatori importanti in livezi si gradini.
Biologie:
Cele mai multe viespi au corpul zvelt de culoare galbena cu dungi negre, cu o talie ingusta, lungimea lor atinge 10-20 mm in stadiul de adult. 
 
 
Habitat si obiceiuri:

Este o insecta sociala, care formeaza cuiburi in interiorul coloniilor pana la aproximativ 30 cm diametru. Viespile traiesc izolat sau in colonii in spatii de acoperis, in copaci, construind din lemn maruntit un cuib care are forma de fagure cu o textura asemanatoare cu a hartiei. Cuibul are aproximativ un diametru intre 10-12 cm.
 
Prejudiciu:

Viespile actioneaza ca niste paraziti. In timp ce colecteaza materialul lemnos pentru construirea cuibului, acestea pot mesteca si deteriora cheresteaua atat de pe garduri si de pe cladiri. Ei decojesc scoarta copacilor, cauzand moartea ramurilor de la baza si a lastarilor tineri, iar spre sfarsitul verilor pot produce daune semnificative culturilor de pomi fructiferi.
Cand cuibul viespilor se afla în zone cu trafic intens sau pe langa case, ele pot deveni o pacoste şi aproximativ 3-5% din oameni pot avea o reacţie potenţial periculoasa din cauza intepaturilor. Acul viespilor este foarte fin si subtire reusind sa intepe de mai multe ori daca se simt in pericol. Acul poarta venin astfel intepatura este dureroasa iar umflatura rezultata va dura aproximativ 24 de ore.

Magazin.anti-daunatori.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

101 reguli pentru postarea pe acest blog. Cititi-le si respectati-le!
Regula 1-100: Pastrati un limbaj decent
Regula 101: VREO = OK; VRE-O = NOT