luni, 21 ianuarie 2013

Apetitul vorace al sobolanilor

   Sobolanii au un apetit vorace. Un sobolan poate manca o treime din greutatea corpului sau in fiecare zi. Sobolanul este un omnivor adevarat. Acesta va manca orice, inclusiv sapun, piele, blanuri, bomboane, lapte, carne, legume, carne de pasare, oua, cereale, seminte, fructe, nuci, melci si chiar alte rozatoare. Sobolanii vor prinde peste, si ei manancă cu usurinta si un hoit.
soareci-ciuma
   Langa case, sobolanii prospera cu alimentele pentru animale de companie, semintele pentru pasari, semintele de iarba, gunoi, fecale de caine si alimentele neconsumate sau stricate si nedebarasate. In timp ce sobolanii vor manca aproape orice, ei prefera cerealele, hrana animalelor, precum si carnea. Spre deosebire de soareci, care gusta un pic la un moment dat mancarea, șobolanii vor manca pana se simt satuli la o masa, daca este posibil. Șobolanii vor lasa in urma resturi de la produsele alimentare, ceea ce poate duce la o posibila infestare cu insecte. Ca si soarecii, sobolanii vor trai pe langa congelatoare, hranindu-se doar din produse alimentare congelate. Sobolanii mânca atât de mult încât un sobolan poate lăsa în urmă 25.000 de excremente pe an. Principala constrangere pentru un șobolan este faptul că acesta nu poate trece mult timp fără apă cu excepția cazului cand în dieta sa are suficiente provizii ce contin lichide. Șobolanii au nevoie de până la o uncie de apă în fiecare zi.
     Numărul și comportamentul sobolanilor de schimba de-a lungul anului. Multi sobolani mor în timpul iernii, pentru ca produsele alimentare devin greu de găsit în aer liber. Reproducerea în timpul iernii este relativ scăzută, astfel încât populațiile de șobolan sunt la cele mai mici. O iarnă blândă, înseamnă ca mai puțini șobolani vor muri din cauze naturale, astfel încât ne putem astepta la mai multi sobolani în primăvara ce urmeaza. Dar dacă șobolanii sunt controlati în timpul iernii, mai puține exemplare vor fi disponibile pentru a relua ciclul de reproducere în primăvara anului. Reproducerea mai mare a sobolanilor începe în martie, când vremea se încălzește. Ploile de primăvară stimuleaza cresterea vegetației, care ofera un acoperis și hrană suplimentară. Deci, șobolanii sunt mult mai abundenti la sfârșitul primăverii. Șobolanii tineri trebuie să caute hrană și cuiburi noi. În timpul verii, produsele alimentare și vegetația sunt abundente, astfel încât șobolanii continua procesul de reproducere.       
    Varfurile de reproducere sunt la începutul lunii septembrie, deoarece temperaturile încep să scadă. Sursele de hrană și adăpost încep să se diminueze in toamna, astfel încât șobolani cauta adăpost în interiorul clădirilor și caselor.
    Combaterea sobolanilor este foarte dificila. Capturarea sau otravirea catorva șobolani în cartier are un impact redus. Pentru a învinge aceste rozatoare, o comunitate trebuie să coopereze în capturarea sau uciderea acestora, în același timp sa-i infometeze, sa le blocheze accesul in adaposturi și sa le taie sursele de apă. }n lipsa unei surse de hrana, șobolanii se vor întoarce unul impotriva altuia si de vor ucide intre ei si mănânca unul pe altul, fapt care reduce și mai mult infestarea.
  Magazin.anti-daunatori este un magazin online dedicat exclusiv comercializarii produselor impotriva daunatorilor casei si familiei Dvs. Distrugand aceste rozatoare daunatoare (sobolani si soareci) contribuim la prevenirea multor imbolnaviri ale oamenilor si animalelor domestice, la inlaturarea unor mari pagube economice, precum si la mentinerea starii de igiena a localitatilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

101 reguli pentru postarea pe acest blog. Cititi-le si respectati-le!
Regula 1-100: Pastrati un limbaj decent
Regula 101: VREO = OK; VRE-O = NOT