joi, 10 ianuarie 2013

Dovezi ca sobolanii sunt prezente in imobilul Dvs.

    Datorita faptului ca sobolanii au un comportament bine cunoscut si isi respecta modul de viata cu strictete, am alcatuit o lista cu unele caracteristici ale sobolanilor care sa va fie de folos in combaterea mai rapida si mai eficienta a acestor rozatoare.
soarec-2_8225c6dd38f988Caracteristici legate de modul de hranire al sobolanilor:
- sobolanii ar manca absolut orice, incepand cu mancarea cu care se hranesc oamenii sau animalele de companie si terminand cu o hrana mai putin gustoasa cum ar fi excrementele de animale, gunoi si chiar cu alti sobolani.
- cele mai multe provizii pe care sobolanii si le fac sunt adunate de acestia intre orele de la lasarea intunericului si pana la miezul noptii. De cele mai multe ori veti auzi miscarea acestor rozatoare intre aceste ore. Dupa ce au adunat hrana, acestia o indeaza in mici locuri ascunse pentru a o servi ulterior.
- sobolanii nu pot trai mult fara apa, de aceea ei prefera in mod obisnuit o dieta echilibrata ce include fructe proaspete care mai au inca lichid in ele. Aceasta face din cosul Dvs. de gunoi bufetul preferat al rozatoarelor de unde acestea pot alege o gramada de bunatati care sa le incante papilele gustative.
Modul de trai al sobolanilor:

- sobolanii au tendinta de a locui impreuna. In mod obisnuit, fiecare familie de sobolani consta din mai multe femele si un mascul dominant care apara familia si alunga alti sobolani care ar dori sa se imperecheze cu femelele din haremul personal.

- daca vedeti un sobolan in timpul zilei este cel mai probabil sa fie vorba despre un sobolan exclus social caruia i s-a interzis accesul la hrana pe timpul noptii de catre masculi sobolani mai dominanti.

- spre deosebire de alte specii de animale care prefera un singur cuib pentru locuit, sobolanii au mai multe cuiburi intr-o arie de locuit.
Cateva aspecte privind ciclul de reproducere al sobolanilor:
- sobolnii se imperecheaza pe tot parcursul anului, dar prefera sa se imperecheze mai mult in anotimpurile calde ale anului.
- la o fatare, un sobolan naste intre 6 si 10 nou-nascuti.
- soarecii se pot imperechea oar dupa trei sau patru luni de la nastere.
- aveti in vedere ca o mica problema cu sobolanii se poate transforma in una mare foarte repede.

   Magazin.anti-daunatori este un magazin online dedicat exclusiv comercializarii produselor impotriva daunatorilor casei si familiei Dvs. Distrugand aceste rozatoare daunatoare (sobolani si soareci) contribuim la prevenirea multor imbolnaviri ale oamenilor si animalelor domestice, la inlaturarea unor mari pagube economice, precum si la mentinerea starii de igiena a localitatilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

101 reguli pentru postarea pe acest blog. Cititi-le si respectati-le!
Regula 1-100: Pastrati un limbaj decent
Regula 101: VREO = OK; VRE-O = NOT