marți, 29 ianuarie 2013

Situatia si importanta economica a cartitelor

  Cartitele sunt extrem de benefice, deoarece acestea consuma larve si numeroase insecte adulte, care sunt daunatoare, cum ar fi gandaci japonezi, care afectează în gradina, peisajul și plantele cu flori.
catita
      În plus, activitatea lor in tuneluri slabesc solul, in schimb îmbunatatesc aerisirea pamantului, și amestecă soluri profunde, cu materiale organice. Toate astea imbunatatesc calitatea solului. Cu toate acestea, cartitele pot fi o pacoste in cazul in care tulbura sapand peluzele si in acelasi timp facilitățile de agrement. Desi, frecvent cartitele sunt blamate pentru daunele create pe radacinile vegetației sau semintelor plantate in gradini, in sere. Plantele de gradina sau sere pot fi smulse sau clatinate din neatentie,  cand acestea isi amenajeaza vizuina. De fapt, cultivatorii comerciali și producătorii de culturi de rând pot susține pierderile economice cauzate de cartite, în cazul în care plantele sunt dislocate și, ulterior, devin deshidratate si mor, sau când echipamentul de recoltare vine în contact cu movile ridicate sau bavuri create de cartite și sunt deteriorate.
        OPTIUNI DE MANAGEMENT
   Pentru producatorii agricoli comerciali, eliminarea cartitelor pe zone mari este foarte dificila, dar nu imposibila.
    Pentru proprietari, probleme cu cartitele, de obicei, pot fi gestionate cu un efort minim si persistenta. Din cauza obiceiului solitar pentru habitatul cartitelor și o productivitate destul de scazuta, cele mai multe terenuri rezidențiale pot fi menținute fara cartite pentru un numar de ani.
       Aparatele sonice sau dispozitivele anti-cartita solare produc vibrații ce se propaga in pamant si reprezinta un element de descurajare a cartitelor fara sa le dauneze.
In mod similar, alte cai de atac, cum ar fi gazarea cu gazele de esapament, introducerea sticlei sparte, pinilor sau altor obiecte ascutite in tunelurile lor și utilizarea produselor chimice de uz casnic dure, de obicei, sunt total ineficiente, pot fi periculoase atat pentru rezidenti, cat si pentru animalele non targetate si in acelasi timp aceaste masuri pot fi si ilegale.

  Magazin.anti-daunatori este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

101 reguli pentru postarea pe acest blog. Cititi-le si respectati-le!
Regula 1-100: Pastrati un limbaj decent
Regula 101: VREO = OK; VRE-O = NOT