joi, 17 ianuarie 2013

Cum putem detecta daca avem un liliac in cladire?

   Liliecii pot intra casa Dvs. cautand temporar un adapost sau un spațiu protejat in timpul iernii. Puteti gasi un liliac sau o intreaga colonie cuibarind in interior. In timp ce ei nu vor cauza daune structurale in casa Dvs., in cele mai multe cazuri, prezenta lor poate fi inspaimantatoare pentru unii, si pot transmite un anumit risc la boli, in special rabie, o infectie virotica.
batLiliecii se pot adaposti in jurul casei Dvs. si in exterior, sub pridvoare, in spatele obloanelor, cosuri de fum sau în burlane. Acestia pot fi atrasi  pe la usa de intrare, atunci cand este exteriorul incaperii iluminat in timp ce acestia se hranesc cu insectele atrase de lumina. In unele cazuri, liliecii pot gasi drumul in casa Dvs. prin intermediul protectilor de ventilatie deteriorate de la mansarda sau fisuri in jurul ramificatiilor. Deschiderile la fel de mici ca 0.6 – 2 cm  pot facilita intrarea unui liliac, iar casele vechi sunt deosebit de expuse acestui risc.
Instructiuni:
1. Asculta sunetele liliacului. Puteti auzi noaptea miscarile, zgarieturile, zgomotele de la peretii inalti  din interiorul sau  in plafoane si scartaituri sau alte sunete vocale. Stand afara la asfințitul soarelui puteti viziona iesirea liliecilor pentru a obtine indicile in cazul in care acestia pot intra sau parasi casa Dvs.
2. Uitati-va la crapaturile neobisnuite. Acestea sunt create atunci cand liliecii intra si ies printr-o deschidere. Liliecii tind sa foloseasca în mod repetat acelasi pasaj si vor lasa in urma o pata – o substanta neagra, maro sau galben lipicios, compusa din murdariile acumulate, ulei si excremente.
3. Uita-te pentru excremente sau ingrasamant fosil. Ingrasamantul fosil are un aspect lucios si negru. Puteți vedea parti descompuse de insecte in excrementele lor, care sunt, de obicei 0.3 – 0.6 lcm in lungime. Excrementele au o forma de pelete segmentat si sunt sub foma de pulbere cand sunt strivite. Un miros intepator poate insoti cantitatilor mari de excremente.
    Magazin.anti-daunatori este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

101 reguli pentru postarea pe acest blog. Cititi-le si respectati-le!
Regula 1-100: Pastrati un limbaj decent
Regula 101: VREO = OK; VRE-O = NOT