joi, 31 ianuarie 2013

Manipularea capcanelor impotriva cartitelor poate poate provoca raniri

  Capcanele impotriva cartitelor ar trebui să fie privite doar ca o rezolvare temporara a problemelor cauzate de cârtiţe, deoarece trateaza mai degrabă un simptom, decât cauza radacinii problemei. Dacă veţi scoate cu succes o cartita ofensivă din mediul ei, acest efort nu va a atenua sau modifica condițiile care au atras inițial acest animal. Dacă habitatul, aprovizionarea cu alimente sau alte atractante nu sunt modificate, probabilitatea este mare ca în locul cârtiţei scoase să revină altele.
cartita  
     Pentru a păstra cârtiţele in viaţă, se mai folosește un container în care cârtițele vor cădea și va fi imposibil să scape, denumit în mod obișnuit “capcană groapă”. Trebuie să stabilească mai întâi care sunt pistele active unde se vor instala aceste dispozitive. Cea mai bună perioadă pentru a prinde cârtitele este primăvara, de îndată ce primele straturi de flori sunt remarcate, sau după ploile de toamna.     Identificarea pistelor principale sau frecvent utilizate are cea mai mare importanță. Pentru a determina care sunt pistele active, marcaţi pe jos cu piciorul o scurtă secțiune pe fiecare pistă și plasați un indicator la fiecare dintre aceste locații, astfel încât veți putea să le relocaţi.
    Observați în mai multe zile, marcaţi jos orice galerie proaspătă ridicată. În cazul în care un tunel se ridică în fiecare zi, ați găsit o pistă activă. Acest lucru arată unde trebuie să plasaţi o capcană impotriva cartitelor.Săpaţi o gaură suficient de mare prin centrul cele mai active piste pentru a plasa în gaură 10 distrugătoare (aproximativ 7 cm, ca diametru si 10-12 cm adancime) în poziție verticală. Asigurați-vă că partea de sus a distrugătorului este la acelaşi nivel cu partea de jos a pistei. 
  Puneţi o placă, resturi de placaj sau alte materiale adecvate peste groapă pentru a bloca lumina și pentru a preveni apropierea animalelor de companie sau a copiilor, dar să vă permiteţi menținerea unui acces  pentru monitorizarea capcanei. La redeschiderea pistei, cârtiţa va cădea în distrugător și, de obicei, nu reuşeşte să scape. În cazul in care nu sunt tuneluri redeschise sau nu reușiti să prindeti o cârtiță în termen de 1-2 zile, mutați aparatul în altă pistă activă.Animalele capturate pot fi eliberate în alte zone ale proprietății dumneavoastră în cazul în care activitatea lor nu va fi inacceptabilă, sau s-ar putea efectua eutanasiarea umană (metodele recomandate includ injecția letală facuta de un medic veterinar, dislocare de col uterin, gazare cu CO2).
   Înainte de a manipula orice animale, purtați mănuși grele și articole de îmbrăcăminte cu mâneci lungi pentru a vă proteja de la zgârieturi și mușcături. Indiferent, dacă considerați că orice rău va rezulta din acțiunea dvs., este ilegal, de ex. în SUA de a transporta și a elibera orice animal sălbatic capturat pe proprietatea dumneavoastră pe proprietatea altei persoane (inclusiv federale, de stat, sau terenuri municipale), cu excepția cazului în care ați obținut mai întâi un permis de la Departamentul de Resurse Naturale (DNR) al  Statului, respectând fiecare stat regulile lui. 
   Deși o varietate de “capcane ucigătoare” (de exemplu, harpon, foarfece, sau tipuri de corpuri de prindere) pot fi achiziționate, însă utilizarea lor, ca un mijloc de a elimina sau reduce daunele cauzate de câtiţe, poate fi periculoasă. Aceste capcane impotriva cartitelor sunt adesea dificil de plasat în mod corespunzător, fără a risca vătămări corporale. În plus, există un potențial de rănire a copiilor mici și a animalelor de casă, care se joacă nesupravegheati în apropierea sau cu capcanele cârtiţelor
   Din aceste motive, capcană letală ar trebui să fie lăsată în funcțiune doar la cei instruiți in manipularea dispozitive impotriva cârtiţelor. Aceste motive ne-au determinat să nu avem asemenea produse în oferta noastră. Printre ofertele noastre se numără apartele cu vibraţii impotriva cartitelor, funcţionând cu baterii sau solare, si patroane fumigene.
  Magazin.anti-daunatori este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

101 reguli pentru postarea pe acest blog. Cititi-le si respectati-le!
Regula 1-100: Pastrati un limbaj decent
Regula 101: VREO = OK; VRE-O = NOT