vineri, 1 februarie 2013

Rozătoarele sunt o amenințare pentru sănătate

   Șoarecii și șobolanii pot fi găsiţi oriunde, în orașe, case, chiar în orice țară. Se estimează că există un șobolan pentru fiecare persoană care trăiește în Statele Unite ale Americii. Rozătoarele au urmărit omul aproape oriunde în lume. Ele nu au niciun respect pentru clasa socială, fiind dăunători cu şanse egale.
1 sobolan
      Șoarecii și șobolanii sunt atât de strâns legaţi de om că au primit numele de rozătoare domestice. Omul furnizează cele trei nevoi de bază pentru ei: hrană, adăpost și apă.
Rozătoarele sunt o amenințare pentru sănătate și afectează economia noastră și bunăstarea fizică.
  •     Rozatoarele sunt dăunători distructivi și pericole serioase pentru siguranță.
  •     Rozatoarele pornesc incendiile din cauza roaderii cablurilor electrice. Data viitoare când veţi auzi expresia “focul de origine necunoscută” vă puteţi gândi că cauza principală sunt șobolanii și șoarecii.
  •     Rozatoarele consumă cantitati mari de alimente și le contaminează cu urina, fecalele și părul lor. Cel puțin 20 la sută din produsele alimentare în fiecare an la nivel mondial sunt consumate sau contaminate de șobolani și șoareci.
  •     Ei deteriorează structurile, cărțile, mobilierul sau electrocasnicele prin roadere și formarea vizuinilor.
  •     Mai rău este faptul că ei au răspândit boli omului si altor animale prin muscatura lor, prin transportarea puricilor, păduchilor, acarienilor si capuselor, precum și lăsând excrementele lor în alimente și pe alte materiale cu care oamenii intră în contact. Rozătoarele sunt vectori pentru ciuma bubonica, febra muscaturii de șobolan, leptospiroza, hantavirus, trichineloză, icter infecțios, dermatite, salmoneloză, febră pulmonară și tifos. Şoarecii au fost asociaţi cu astmul.
  •     Șobolanii pot musca bebelusii în propriile lor pătuțuri, din cauza mirosului de lapte sau altor alimente ale copilului, fiind atractive pentru un șobolan când se află în căutarea alimentului. Un copil curat într-un pătuț curat este mult mai sigur fata de atacul unui șobolan. Pentru a proteja copilul, mutaţi sticla departe, de îndată ce a terminat’o, și spălaţi mâinile și fața lui. Faceţi același lucru cu orice persoană cu handicap sau în vârstă, în gospodăria dvs., care nu poate avea grijă de ea înșași.
  Combaterea soarecilor de casa  si a sobolanilor este foarte grea. Pentru a învinge acesti daunatori, o comunitate intreaga trebuie să coopereze în capturarea sau uciderea acestora, în același timp sa-i infometeze, sa impiedice accesul in adaposturi și sa le taie sursele de apă. In acest caz, șobolanii se vor întoarce unul impotriva altuia si se vor ucide intre ei din cauza lipsei de hrana si apa.
   Magazin.anti-daunatori este un magazin online dedicat exclusiv comercializarii produselor impotriva daunatorilor casei si familiei Dvs. Distrugand aceste rozatoare daunatoare (sobolani si soareci) contribuim la prevenirea multor imbolnaviri ale oamenilor si animalelor domestice, la inlaturarea unor mari pagube economice, precum si la mentinerea starii de igiena a localitatilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

101 reguli pentru postarea pe acest blog. Cititi-le si respectati-le!
Regula 1-100: Pastrati un limbaj decent
Regula 101: VREO = OK; VRE-O = NOT