miercuri, 20 februarie 2013

Lupta impotriva cartitelor devine o provocare

anti-musuroi-de-cartita-soareci-sobolani-iepuri_1Cand vine vorba de cartitele care va strica gazonul o luati in nume personal, nu-i asa?
Este ca si cum acestea isi bat joc de tine in fiecare dimineata cu sapaturile lor proaspete, asa ca lupta impotriva acestora devine o provocare. Au preluat oare cartitele conducerea si te innebunesc?
Da, cartitele pot sa te scoata din sarite. Daca esti ca majoritatea proprietarilor, te confunzi probabil cu sfaturile contradictorii privind combaterea cartitelor. Crezi ca merita incercate orice zvonuri, remedii improvizate sau metode de control despre care iti vorbesc prietenii, cunostintele sau rudele. De fapt produsele chimice si remediile domestice, cum ar fi uleiul de ricin si derivatele acestuia, nu sunt numai ineficiente cand aveti de-a face cu cartitele, dar ofera acestora timpul necesar pentru a se stabiliza si a deveni reale probleme. Cartitele sunt, in mod natural, animale care traiesc in padure, dar se pot coloniza rapid si se pot raspandi in zonele rezidentiale din vecinatate. Din moment ce cartitele au nevoie de o retea bine stabilita de tuneluri pentru a supravietui, cu cat li se permite mai mult sa sape tuneluri, cu atat se obisnuiesc mai tare intr-un loc si devin mai dificil de controlat.
Cartitele obisnuite sunt insectivore si nu rozatoare dupa cum s-ar crede. Dieta lor se limiteaza la nevertebrate terestre cum ar fi rame, viermi, miriapode si furnici. Cu toate acestea, sursa principala de hrana o constituie ramele. Asadar, oricat ati incerca sa combateti cartitele prin metode de a distruge insectele terestre, ele raman totusi cu surse de hrana pe care le gasesc din abundenta in pamant prin saparea tunelurilor. Pe proprietati mai mari, cartitele pot migra dintr-o parte in alta. Aceasta activitate migratoare este controlata de clima si de umiditatea din sol. Cartitele se cor adapta repede la schimbarile alimentatiei, atunci cand gasesc surse de hrana in alte parti, pe masura ce acestea devin disponibile de-a lungul anului.
Cartitele pot sa-si paraseasca locatiile si sa se stabileasca intr-un sistem de tuneluri sapate de alte cartite si parasite sau pot pleca dintr-o zona si reveni cand te astepti mai putin. Chiar si fara perturbari, activitate cartitelor intr-o zona anume poate dura doar o saptamana sau doua in functie de particularitatile solului. Comportamentul acesta gen “azi aici, maine dincolo” este probabil cauza multor conceptii gresite despre cartite care fac sa para credibile unele remedii domestice. Rezultatele testelor efectuate in cazul indepartarii cartitelor cu ajutorul substantelor toxice pot fi, de asemenea, distorsionate.
Magazin.anti-daunatori este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

101 reguli pentru postarea pe acest blog. Cititi-le si respectati-le!
Regula 1-100: Pastrati un limbaj decent
Regula 101: VREO = OK; VRE-O = NOT