joi, 7 februarie 2013

Raspandirea bolilor de catre rozatoare

   Există mai multe specii de rozătoare decât există din toate celelalte mamifere combinate. Acestea includ castorii, veveritele, soarecii, aricii si șobolanii. Rozătoarele s-ar raspandi atat de rapid incat ar acoperi în curând tot pământul dacă acestea nu ar cadea victime ale pradatorilor. Alte animale examinate ca cartite, iepuri, șerpi, șoareci, harciogi și alte rozătoare pot face ravagii serioase in proprietatea dumneavoastra. mice_61262000        
   Rozătoarele, spre deosebire de alte mamifere, au doar două perechi de incisivi (dintii din fata) -o pereche de sus și alta jos. Incisivii cresc de-a lungul vieții. Prin roadere ei scobesc suprafetele într-o formă de daltă. Rozătoarele nu au canini. La multe specii, decalajul dintre incisivi și molari este completat de un o zona tampon păroasa care previne ca materiale necomestibile, cum ar fi aschiile de lemn, sa intre in cavitatea bucala menținându-le între peretii gurii și dinți. Multe rozătoare au obraji tip pungi, pe care ii folosesc pentru transportul produselor alimentare.
    Cele mai multe rozătoare sunt animale de vizuina, dar unele traiesc in copaci si altele petrec mult din timpul lor in apa. Aproape toate rozatoarele sunt vegetariene, dar unele, ca de exemplu veverițele, mananca atat plante cat si animale.
    In grup, rozătoarele sunt dăunători distructivi. Ei distrug cerealele și alte alimente, distrug proprietatea rozand cablurile electrice de pe acoperiș și de pe lateralele casei, compromit terenurile cu vizuinele lor și transmit o serie de boli.
Rozătoarele sunt purtatoare de virusi si pot transmite la oameni boli cauzate de prezenta acestor virusi in urina, fecale sau parul lasat si prin muscaturi. Rozătoarele pot fi atat gazde intermediare infectate cat si gazde pentru artropode purtatoare de virusi cum ar fi purici și căpușe.
     Populațiile de rozătoare sunt afectate de condițiile meteorologice. În special, iernile calde, umede  și primaverile favorizeaza creșterea populațiilor de rozătoare, lucru observat in principal în ultimii ani. Sub scenariul schimbărilor climatice, se poate anticipa ca populațiile de rozătoare ar putea să crească în zonele temperate, rezultand o interacțiune mai mare între oameni și rozătoare și, implicit, un risc mai mare de transmitere a bolilor, în special în zonele urbane.
    Hantavirus sau arenavirus sunt câteva nume care despre care ati auzit poate la știri, în ultimii ani, deoarece mass-media a raportat boli grave sau chiar moartea unor oameni din aceste cauze.
    Sobolanii pot fi purtatorii a mai mult de 40 de agenti patogeni cauzatoari de boli, inclusiv Hantavirus și Salmonella. Șoarecele de casă este transportatorul principal al unei boli numite virusul coriomeningitei limfocitare, sau LCMV, care provoaca simptome ca dureri de cap, febră, frisoane și dureri musculare la persoanele cu sistem imunitar deficitar.

  Magazin.anti-daunatori este un magazin online dedicat exclusiv comercializarii produselor impotriva daunatorilor casei si familiei Dvs. Distrugand aceste rozatoare daunatoare (sobolani si soareci) contribuim la prevenirea multor imbolnaviri ale oamenilor si animalelor domestice, la inlaturarea unor mari pagube economice, precum si la mentinerea starii de igiena a localitatilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

101 reguli pentru postarea pe acest blog. Cititi-le si respectati-le!
Regula 1-100: Pastrati un limbaj decent
Regula 101: VREO = OK; VRE-O = NOT