marți, 19 februarie 2013

Combaterea cartitelor

  Cartitele sunt active atat ziua cat și noaptea, pe tot parcursul anului, atingand nivelul cel mai inalt in timpul primaverii și toamnei, în zilele umede sau ploioase, cand sunt mai aproape de suprafata pamantului. Atunci cand suprafața solului îngheata iarna, sau devine foarte uscata în timpul verii, cartitele utilizeaza numai vizuini adanci. Ele sunt mai active in timpul orelor de dimineata, atingand perioada de varf, dar pot fi văzute și pe tot parcursul zilei si noptii.
cartita
Împerecherea lor are loc in perioada februarie-martie, cu un sigur pui, nascand mai tarziu intre trei si cinci pui, dupa o perioada de gestație de șase săptămâni.
Puii de cartite cresc rapid si parasesc cuibul pentru a se descurca singuri, de la o varsta frageda, aproximativ de o lună.
Biologia si reproducerea cartitelor:
Greutatea unui adult: 113 g
Lungimea totală: 10 cm
Culoarea: gri-maro
Durata gestatiei: 42 de zile.
Numarul puilor fatati la o nastere: trei pana la cinci
Numarul puilor: un pui de cartita pe an, fatat la inceputul lunii aprilie-martie
Intarcare:1 luna
   Aparatul cu vibratie este una dintre cele mai uzuale moduri in combaterea cartitei. Cheia succesului este rabdarea, practica, și persistența. Cartita are o abilitate stranie in detectarea capcanei stabilite primavara in mod abuziv.
    In general, aparatele anticartite sunt usor de utilizat si sunt eficace in timpul primaverii și toamnei, atunci cand activitatea cartitelor atinge perioada de varf. Odata ce se observa orice activitate a cartitelor, ar trebuie sa depuneti un efort maxim cat mai repede posibil in combaterea cartitelor, pentru a mentine la un nivel minim daunele create de ele. De asemenea, la inceputul primaverii puteti indeparta femelele gravide, reducand astfel probabilitatea de a se confrunta mai tarziu cu o familie de cartite.
    Daca ati vazut galerii mici in peluza Dvs, si nu sunteti sigur ce reprezinta, este timpul sa apelati la un reprezentant de vanzari din partea companiei noastre.
  Magazin.anti-daunatori este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

101 reguli pentru postarea pe acest blog. Cititi-le si respectati-le!
Regula 1-100: Pastrati un limbaj decent
Regula 101: VREO = OK; VRE-O = NOT