miercuri, 6 februarie 2013

Ce alimente consuma soarecii de casa?

O familie de soareci include un mascul dominant, mai multe femele și puii lor. Femelele vor stabili o ierarhie pe teritoriul lor. Soarecii adulti ii vor forța pe puii lor sa se disperseze, desi unele femele pot ramane aproape de părinții lor. Soarecele este una dintre cele mai prolifice de mamifere.
3soareci
  •     Soarecii de sex feminin incep ciclul de reproducție la varsta de 40-45 de zile.
  •     Perioada de gestatie este mai scurta de 18 zile, iar la o fatare fac 3-12 pui (media este de 5 sau 6).
  •     Soarecii de sex feminin construiesc 12 sau mai multe cuiburi pe an.
  •     Soarecii noi nascuti nu au blana si sunt orbi, dar ei cresc rapid. In 2-3 saptamani sunt acoperiti cu par si ochii si urechile loresunt deschisi. La 3 saptamani, puii incep sa se deplaseze din cuib si incep sa consume alimente solide.

    Este usor sa vedeti de ce populațiile de soareci pot creste în condițiile potrivite. Din fericire, incetineste cresterea semnificativ odată cu creșterea populației de soareci.
Soarecii vor bea apa cand este disponibila, dar cand soarecii traiesc într-un habitat uscat, obtin apa de care au nevoie din alimentele pe care le mananca. În sălbăticie, soarecii mananca seminte, radacini, frunze și tulpini, larve gandaci, omizi, gândaci, dar ei preferă semințele și cereale. Desi soareci pot trai cu firimituri, de obicei, ei manancă 3 grame de hrana pe zi (10-15% din greutatea corpului lor), sau de aproximativ 40 kg pe an. Atunci, cand alimentele umane sunt disponibile, aceste alimente bogate in grasimi, proteine sau zahar sunt adesea consumate, de preferința semințele și cerealele. Unele dintre alimentele umane preferate ale lor includ șuncă, ciocolată, unt și nuci. Șoarecii sunt în mod natural curiosi si nu ezita sa guste alimente noi. Ei vor mânca chiar și adezivul sau săpunul, dacă conțin grăsimi de origine animală.
    Soarecii rontaie toate alimentele disponibile, mananca portii mici pentru a găsi ceea ce le place cel mai bine. În acest mod, soarecii distrug alimente mult mai mult decât mănâncă. Într-un an, un soarece va produce aproximativ 18.000 de excremente fecale. Ei vor stoca alimente, ceea ce poate duce la infestări cu insecte.
  Magazin.anti-daunatori este un magazin online dedicat exclusiv comercializarii produselor impotriva daunatorilor casei si familiei Dvs. Distrugand aceste rozatoare daunatoare (sobolani si soareci) contribuim la prevenirea multor imbolnaviri ale oamenilor si animalelor domestice, la inlaturarea unor mari pagube economice, precum si la mentinerea starii de igiena a localitatilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

101 reguli pentru postarea pe acest blog. Cititi-le si respectati-le!
Regula 1-100: Pastrati un limbaj decent
Regula 101: VREO = OK; VRE-O = NOT