miercuri, 13 februarie 2013

Identificarea musuroaielor create de cartite

Exista o serie de rozatoare care isi construiesc vizuine sub pamant pentru a se adaposti. Unele rozatoare isi construiesc tuneluri prin care calatoresc, in timp ce altele traiesc in simple gauri construite sub pamant. Printre rozatoarele care construiesc vizuine se numara cartitele, popandaii si soarecii de camp. Obiceiul de a-si construi vizuine al acestor rozatoare poate provoca daune considerabile peluzelor si gradinilor, precum si culturilor agricole.
images
Majoritatea animalelor care iti pot provoca daune in gradina pot fi tinute la distanta cu ajutorul unui gard simplu, dar exista aceste mici creaturi care sapa vizuini si care pur si simplu nu pot fi blocate in acest mod, pentru ca se strecoara pe sub garduri. Pentru a scapa de infestarea cu cartite, soareci de camp si popandai trebuie sa eliminati populatia de astfel de rozatoare existenta. Activitatea lor distructiva provoaca ingrijorare pentru orice iubitor de spatii verzi, gazoane sau gradini.
Identificarea daunatorilor de care incercati sa scapati este cheia succesului, atunci cand aveti de a face cu cartitele sau cu popandaii. Un musuroi de cartita seamana foarte tare cu movilele ridicate de popandai. Cartitele si popandaii sunt adesea gasiti in acelasi loc iar deteriorarile asupra terenului provocate de acestea se aseamana si se pot confunda foarte usor. Dar metodele de control difera pentru cele doua specii.
    Cartitele lasa niste ridicaturi sub forma de vulcan care sunt adesea alcatuite din bucati de pamant. Ridicaturile de pamant ale cartitelor sunt impinse din tunelurile adanci si pot avea o inaltime intre 5 si 60 cm. Numarul de ridicaturi dintr-o anumita zona nu este o unitate de masura a numarului de cartite din zona respectiva. Aceste tuneluri de suprafata sau ridicaturi sunt un semn ca exista o activitate a unei cartite. 

       Cartitele elimina insectele daunatoare si multi viermi de pe gazoane si din gradini. Cu toate acestea, obiceiurile lor de a sapa tuneluri si vizuine desfigureaza peluzele si parcurile, distrug rondurile de flori, rup radacinile plantelor si creeaza un haos total lasand gazonul sau gradina intr-o dezordine toatala.
  Magazin.anti-daunatori este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

101 reguli pentru postarea pe acest blog. Cititi-le si respectati-le!
Regula 1-100: Pastrati un limbaj decent
Regula 101: VREO = OK; VRE-O = NOT