luni, 18 februarie 2013

Cartitele va pun in pericol gazonul si proprietatea

   Cartitelor nu le pasa ca va distrug gazonul frumos ingrijit. De asemenea, nu le pasa cat de mult timp si bani ati investit pentru a pastra gazonul in stare buna. Este cunoscut faptul ca hrana cartitelor consta in proportie de 80% din rame. Ramele imbogatesc in mod natural gazonul prin procesul numit aerare. Cartitele vin pe gazonul Dvs. datorita ofertei bogate de rame. Ramele sunt atrase de solurile bogate in substante nutritive si, cu cat aveti mai multa grija de gazonul Dvs., cu atat este mai atractiv pentru rame.
Monstrulmic

Stiati ca?
- cartitele sunt o specie de mamifere vechi, bine adaptate la viata subterana. In general cartitele sunt fortate de mici sa-si paraseasca cuibul si sa isi creeze propriul sistem de tuneluri si vizuine. Membrele puternice ale cartitelor le permite sa excaveze prin sol pentru a cauta hrana. Ele pot sapa pana la 100 de metri de tunele pe zi, provocand astfel pagube insemnate solului.
- pentru a mentine acest stil de viata activ, cartitele trebuie sa se hraneasca in permanenta cu foarte multe alimente bogate in proteine. Ele consuma si larve si insecte, dar mancarea lor favorita consta din rame.
- contrar credintei populare, cartitele nu mananca plante, radacini sau bulbi.
- cartitele traiesc in cea mai mare parte in subteran si rareori ies la suprafata, iar cele care ies mai des la suprafata sunt in general cartite tinere.
       Cateva metode de a scapa de cartite:
– pesticidele folosite impotriva rozatoarelor se pot utiliza si in cazul combaterii cartitelor, imprastiind substanta in gaurile formate la intrarea in tuneluri, astfel incat, cand acestea ies la suprafata, sa intre in contact cu substanta respectiva;
– blocare tuturor gaurilor de acces in tuneluri astfel incat cartitele sa se sufoce. Acest lucru insa nu poate sa dea rezultate, deoarece cartita poate avea sapate tuneluri suplimentare.
– folosirea unor aparate anticartite cu vibratii care creeaza impresia instabilitatii solului, ducand la parasirea locului de catre cartita.
– folosirea undelor cu ultrasunete care sa imite prezenta unei alte cartite. Cartitele isi respecta teritoriul, iar prezenta altei cartite le face sa-si schimbe locatia.
   Magazin.anti-daunatori este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

101 reguli pentru postarea pe acest blog. Cititi-le si respectati-le!
Regula 1-100: Pastrati un limbaj decent
Regula 101: VREO = OK; VRE-O = NOT